2014 m. sausio 7 d., antradienis

Suzanne Collins "Liepsnojantis įtūžis"


   Anotacija. Liepsnojanti mergaitė Ketnė Everdin lieka gyva, nors jos namai - 12-a apygarda - subombarduoti. Geilui pavyksta išsigelbėti pačiam ir išgelbėti Ketnės šeimą. Pitas atsiduria Sostinės budelių naguose. Pasirodo, 13-a apygarda tikrai egzistuoja. Joje gyvena sukilėliai, norintys paimti valdžią visame Paneme. Sukilimo liepsna plinta.
   Sukilėliai ištraukia nieko nenutuokiančią Ketnę iš šiurpių ir negailestingų Amžiaus ketvirčio žaidynių arenos ir jai už nugaros nusprendžia padaryti strazdu giesmininku - sukilimo įvaizdžiu. 13-a apygarda, pasitelkusi į pagalbą kitų apygardų gyventojus, stoja į atvirą kovą su Sostine. Įgyvendinti rūpestingai parengtus planus sukilėliams trūksta tiktai Ketnės. O ji dvejoja...
   Sukilimo baigtis priklauso nuo Ketnės valios. Ar ji sutiks būti marionete prezidentės Koin rankose? Kiek gyvybių dėl to teks paaukoti? Ir kokia ateitis laukia Panemo? Ketnei tenka užgniaužti savo jausmus, pyktį ir nepasitikėjimą. Ji tampa strazdu giesmininku, sukilimo simboliu. Šio tapsmo kaina labai didelė.

„Bado žaidynės" yra smarki, aštri, kupina veiksmo ir nuolatinės įtampos istorija... Skaičiau neatsitraukdamas."
Stephen King, Entertainment Weekly

Žanras: fantastinis romanas
Puslapių skaičius: 376
Leidykla:
Alma littera, 2011
Perskaityta 2014 01 06
Knyga nuosava iš bibliotekos


Suzanne Collins
    Na štai ir paskutinė trilogijos dalis. La fin. 
  Gal ir gerai, kad nėra daugiau, nes sunku beįsivaizduoti, ką dar būtų galima beprikurt. O ir šioje, paskutinėje, man jau kiek visko buvo per daug. Tas pats lyg spec. efektų prigrūstas filmas - pradžioje stebina ir svaigina viskas, o paskui jau rodos nė nebežinai į kuriuos efektus sutelkti dėmesį, nes akina kiti, o galų gale pradedi kone žiovauti, daraisi apatiškas.
   Aš nesakau, kad nusivyliau paskutine dalimi, ne. Buvo įdomu, įtraukė, vietomis kai kas nuspėjama, o kai kas stebino ir stulbino, bet šįkart ne iki galo įtikino. Va dėl to matyt ir kabinėjuosi bei bambu :) (o dar tas nesibaigiantis lietus matyt prisidėjo :) )
   Tiesa, istorijos pabaiga buvo gana netikėta, aš buvau suplanavusi ne taip che che :) 
   Bado žaidynių trilogija iš tiesų įspūdinga, šokiruojanti, tačiau ši dalis kitų knygų kontekste man patiko mažiausiai, todėl ir vertinu būtent taip.

Vertinimas 4+/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą