2014 m. sausio 1 d., trečiadienis

2013-ųjų apžvalga.




   Ar čia tik mano metai taip greitai lekia? Rodosi tik visai neseniai vartėsi kalendoriaus lapukai ir skaičiavo paskutines dienas likusias iki majų išpranašautos "pasaulio pabaigos". O dabar še, kad nori jau 2014-ieji! Pamatysit ir šie pralėks kaip akies mirksnis, kaip kad rašė D. Scheinmann "Kas iš tiesų yra gyvenimas, jei ne trumpas atokvėpis tarp amžinybės ir amžinybės?". Tas laikas tikras išdaigininkas, esąs nenuspėjamas ir tąsus - išsitempia ir susitraukia tada, kada jam paranku. Tačiau kartais jis būna dosnus - palieka prisiminimus, kuriais aš dabar ir noriu pasidalinti, ir ne tik prisiminimais taip pat ir nudirbtais darbais, pasiektais tikslais ir šiaip gražiomis akimirkomis, emocijomis patirtomis tam tikrų knygų dėka.

   Knygų iššūkis 2013. Deja, neįvykdytas. Perskaičiau lygiai pusę pasirinktų knygų - 6, vis šis tas :) Kodėl nepasiekiau šio tikslo? Nes esu nenormali knygoholikė, kuri neatsispiria pagundai skolintis knygas, ir kuri mąsto, jog savos juk visad po ranka. Dar tiek galiu džiaugtis, kad šiemet iš savų perskaičiau 8 :)

   Geriausias knygos viršelis - M. Šiškin "Laiškų knyga".

   Geriausias filmas. "Atjungimas". Viskas paaiškinta apžvalgoje ;]

   Metų atradimai - Ch. Bukowski, R. Gary ir M. Šiškin knygos.

  Nusivylimas - W. P. Young "Kryžkelės", nes perskaičius pirmąją autoriaus knygą iš antrosios irgi tikėjausi panašaus efekto, deja nesulaukiau.

   Nesusipratimas arba knyga, kurios nevertėjo skaityti - P. Petterson "Vogti arklius".

  Šilčiausia, mieliausia knyga - M. Šiškin "Laiškų knyga". Ši knyga man tarsi aliuzija į vaikystę, paauglystę, sukėlė daug sentimentų...

   Labiausiai sukrėtusi - išskirčiau dvi W. Golding "Musių valdovas" ir E. Haynes "Į tamsiausią kampą" .

  Geriausia - W. P. Young "Trobelė" taip pat negaliu nepaminėti Millennium ir Žemės vaikų serijos knygų, jas taip pat priskiriu šiai kategorijai.

   Smagiausia - J. Jonasson “Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo"

   Geriausia citata - jų dvi: "Pagrindinis gėrio kovos laukas - ne atvira publikos arena, bet mažutė proskyna kiekvieno širdyje"/ Y. Martel "Pi gyvenimas" ir "Laimė - pasirinkimo dalykas, o ne išsipildžiusių siekių pasekmė."/ D. Sheinmann "Gyvenimas trumpas, o meilė ilga".

   Metų įvykis - žinoma, kad kelionė į Paryžių! ! !

  Šiemet iš viso perskaičiau 58 knygas. Oho! Suskaičiavau ir nustebau. Perspjoviau save, lyginant su 2012 m. :) Iš viso nusipirkau 30 knygų (iš jų perskaičiau tik vieną, kitos riogso lentynoje ir seka mane gėdinančiais žvilgsniais.. :) ), 9 gavau dovanų (dar nė vienos neperskaičiau..). Gėda.. Todėl dar kartą pasižadu 2014 metais skaityti daugiau nuosavų knygų. :)


   Nežinau kaip jums, bet Naujųjų metų išvakarėse mane kasmet lanko keistas jausmas, jog tuoj turi įvykti kažkas nepaprasto, netikėto, kad belieka tik sulaukti vidurnakčio ir įvyks TAS didysis posūkis gyvenimo kely. Ir, deja (?), kiekvienais metais vienintelis ryškesnis, tikrąja to žodžio prasme, įvykis - dangų nušviečiantys spalvingi bei triukšmingi fejerverkai. Gal ir juokinga ar kiek naivu sureikšminti Naujųjų metų šventę, bet man tai visad tarsi paskutinis dienoraščio lapas, kuriame rašau savo planus, idėjas, norus, emocinius pakilimus ir nuopolius, tad matyt dėl to išvakarės man tuo ir ypatingos, nes galiu padėti tam tikrą tašką, atsikvėpti ir atsiversti naują, baltą puslapį. 
   Tad pabaigai noriu palinkėti, kad Jūsų (ir mano :) ) gyvenimo dienoraščiai ir toliau pildytųsi. Nelinkėsiu, kad tai būtų vien geri prisiminimai, taip nebūna. Tiesiog lai jie būna prasmingi, emocijos tikros, o klaidos ištaisomos. Svarbiausia - dvasios, sielos ir proto laisvė, būkit laisvi - mylėti, mąstyti, daryti! 
Gerų Naujųjų 2014-ųjų metų! 

Su meile,
Simona :)*

6 komentarai (-ų):

alyvinė rašė...

Koks gražus įrašas. :) Gerų tau metu, Simona! Ir kad kuo daugiau įdomių knygų perskaitytum. :) Aš pati laukiu nesulaukiu, kada pradėsiu skaityti "Laiškų knyga", tikiuosi patiks man taip pat kaip ir tau. :)

Graca rašė...

Ačiū labai! Džiaugiuosi, kad patiko :) daug gerų knygų atrandu su kitų tinklaraštininkų pagalba, tikiuosi kad ir aš kam nors padedu bei viliuosi, kad tokių kaip mes kasmet tik daugės ;)
Tikrai manau, jog neliksi abejinga "Laiškų knygai" :) o man belieka tik sulaukti tavojo atsiliepimo :]

Vivija rašė...

Puiki metų apžvalga! Savąją planuoju padaryti per pirmąsias laisvas sausio dienas :) Linkiu sėkmės toliau skaitant :)

Graca rašė...

Ačiū :) Lauksiu apžvalgos, labai įdomu kokia ji bus ! :)

Unknown rašė...

Miela, Simona,

Motyvuojantis įrašas kaip ir visas Jūsų tinklaraštis.
Gerų Jums ir produktyvių metų!

Linkėjimai,
Neringa
Aš skaitau lietuviškai

Graca rašė...

Ačiū labai, tikiuosi visi palinkėjimai išsipildys :)

Rašyti komentarą