2014 m. sausio 5 d., sekmadienis

John Boyne "Berniukas dryžuota pižama"


   Anotacija. Tai istorija apie holokaustą, kurią pasakoja devynmetis Brunas, vokiečių karininko sūnus. Jis visiškai nesuvokia kas vyksta aplinkui, netiki net tuo, ką regi savo akimis. Niekas neįveikia jo naivumo. Brunas susidraugauja su bendraamžiu žyduku Šmueliu. Juodu skiria spygliuota tvora, bet jų draugystė vis stiprėja. Pagal šią knygą sukurtas filmas.
   John Boyne (g. 1971) – airių rašytojas, šešių knygų ir daugelio straipsnių autorius. Labiausiai jį išgarsino ketvirtasis kūrinys – Berniukas dryžuota pižama. Romanas išverstas į trisdešimt šešias kalbas, pelnęs daugybę apdovanojimų, paskelbtas tarptautiniu 2008 metų bestseleriu.

John Boyne
Žanras: romanas
Puslapių skaičius: 144
Leidykla: Gimtasis žodis, 2009
Perskaityta 2014 01 04
Knyga nuosava (! :) )


   Su knyga "susidraugavau" tik ją įpusėjusi. Tikriausiai dėl to, kad viskas buvo pasakojama devynmečio vaiko, gerai nesuprantančio kas vyksta aplinkui, akimis. O ir ją pabaigusi skaityti negalėjau iškart aprašinėti - turėjau "sugromuluoti", ką perskaičiau. Nors ir plona, bet turinti didelį "svorį" knyga - emocinį svorį. Nemanau, kad perskaitę ją liks abejingi. 
   Daugiau aprašinėti tiesiog nenoriu - tiek mąsčiau, permąsčiau ir išnarsčiau, kad mintys susiplakė į neaiškios formos gniutulą bei paliko sunkių slogumo drumzlių. Tačiau jaučiu, jog turiu pasiaiškinti, kodėl atimu balą. Emociškai, taip labai stipru ir verta aukščiausio balo, tačiau kaip minėjau pradžia man sunkiai ėjosi, negalėdavau susikaupti, nebuvau pilnai įtraukta, todėl ir vertinu būtent taip.

Vertinimas 4/5

Ekranizacija:

 

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą