2014 m. sausio 12 d., sekmadienis

Filmas: "Myliu tave, Paryžiau/Paris, je t'aime" 2006


   Aprašymas. Garsių pasaulio režisierių novelių kaleidoskopas apie magiškas meilės miesto galias. Kiek metų jums bebūtų, pasijusite lyg aštuoniolikos... Paryžius - meilės miestas. Šio jausmo pilna visur: gatvėse, kavinėse, po Eifelio bokštu, prie Luvro muziejaus, požeminio metro stotelėje ir net kapinėse. Romantinės komedijos Amelija iš Monmartro kūrėjas sugebėjo suvienyti 18 pasaulinio garso režisierių, kuriems suformulavo intriguojančią užduotį - sukurti trumpą filmuką apie Prancūzijos sostinę pasirinktame didžiulio miesto rajone.
    Galutiniame rezultate gavosi magiškų istorijų kaleidoskopas apie džiaugsmą, išsiskyrimą, mirtį, atsidavimą, pasiaukojimą, viltį, neplanuotus susitikimus, netikėtus atradimus ir, žinoma, meilę. Šiuose skirtingų nuotaikų ir išradingų stilių trumpo metražo kūrinėliuose prieš jūsų akis atsiskleis visiškai kitoks Paryžius, kokios jūs dar niekuomet nematėte anksčiau.Kiekvienas režisierius įsivaizdavo ir interpretavo žodį Meilė visiškai skirtingai, todėl jų filmai nustebins, prajuokins, nuliūdins, sujaudins ir privers nubraukti ašarą.

Trukmė: 120 min.
Žanras: Romantinis
Šalis: France, Liechtenstein, Switzerland
Režisavo: Daniela Thomas, Nobuhiro Suwa, Oliver Schmitz, Isabel Coixet, Gérard Depardieu ect.
Vaidino: Hervé Pierre, Bruno Podalyds, Lela Bekhti, Julien Beramis, Natalie Portman ect.


  Tai filmai filme, trumpų novelių rinkinys. Vienos istorijos įdomesnės už kitas, kitos keistokos, dar kitos su lengvu humoro, vyno ir romantikos prieskoniu perteikia prancūzų kasdienybę. Dvi iš jų nepatiko, o gal aš jų tiesiog nesupratau. Bet imant vidurkį tai man patiko šis filmų asorti, nes - Paris, je t'aime! :)

Vertinimas 4/5

 

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą