2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Federica de Cesco "Kriauklių šilkas"


  Oficialiai. Pusiau perkirpta brangaus kriauklių šilko skraistė įtraukia jauną vandenų biologę Beatą Sforcą iš Maltos į jos šeimos paslapčių gelmes. Skraistės istorija veda į Sardinijos salą, kur Beata sutinka vieną paskutiniųjų nykstančio amato paslapties saugotojų.
  Įminti šeimos paslaptį jai padeda japonų žurnalistas, mat kriauklių šilko kerai driekiasi net iki Japonijos.

Federica de Cesco
   Šeimos praeities paslaptys, unikalusis kriauklių šilkas, jo išgavimo niuansai, meilė, Viduržemio jūros ir pakrantės peizažai - visa tai šioje knygoje. Pati romano idėja lyg ir nebloga, istorija įtraukianti, o ir skaitėsi gan greitai, tačiau mano nuomone viskas buvo per daug užtęsta, man paprasčiausiai nusibodo! Teko keletą puslapių perversti į priekį, kadangi išseko kantrybė besiaiškinant visas tas šeimos paslaptis, kurių pasirodo buvo tik viena, ta didžioji ;)
   Skaitydama vis mąsčiau - ar tikrai egzistuoja (-avo) toks šilkas ar čia tik rašytojos laki vaizduotė? Kaip daugumoje knygų atsakymo, autorės žodžio, ieškojau knygos pabaigoje - deja jo nebuvo. O tada jau teko lįsti panaršyti po internetą, ir man pavyko - radau! Kaip bebūtų gaila pačio šilko pavyzdžių neaptikau, tačiau įsitikinau nors tuo, jog kriauklės neišgalvotos :)
   Apibendrinant - nors ir turinti savotiško žavesio, tačiau knyga greit išdylanti iš atminties, kitaip tariant - eilinis meilės romaniūkštis.

Vertinimas 3-/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą