2013 m. kovo 28 d., ketvirtadienis

Elizabeth Haynes "Į tamsiausią kampą"


   Anotacija. Ketrina ganėtinai ilgai mėgavosi vienišės gyvenimu, kad iš pirmo žvilgsnio atpažintų puikų laimikį – kandidatą į partnerius. Nuostabus, charizmatiškas, spontaniškas Li atrodo kone per geras, kad tai būtų tiesa. O jos draugės aiškiai su tuo sutinka: nė viena neatsispiria jo žavesiui. Bet padūkęs ir kartais valdingas Li elgesys verčia Ketriną jaustis vis labiau izoliuota. Patyrusi didžiausią savo gyvenimo košmarą ir niekuo nebepasitikinti, ji kruopščiai planuoja kaip išsigelbėti.
   Po ketverių metų, stengdamasi įveikti ją apnikusius demonus, Ketrina drįsta tikėti, kad daugiau niekas nebegresia. Kol vienas telefono skambutis viską pakeičia...

Elizabeth Haynes
   WOW!!! Pribloškianti, įtraukianti, bauginančiai tikroviška istorija, net žodžių pritrūkau išreikšti savo susižavėjimą ir įspūdžius. Skaitydama visus Ketrinos psichologinius išgyvenimus (panikos, OKS, nerimo priepuolius) jaučiau kone kaip savus - va kaip puikiai aprašyta, tiesiog meistriškai! Nors ir knygos veiksmas nebuvo labai įtemptas, kad reikėtų užgniaužti kvapą besiaiškinant kaltąjį, tačiau labai prikaustantis, visą dėmesį ir mintis įsiurbiantis į save, apraizgantis kaip musę voratinklis - kuo toliau tuo tvirčiau - be galimybės ištrūkti.

   Po teisybei aš šią knygą priskirčiau kone siaubo žanrui, aplamai man baisiausios istorijos, kurios gali atsitikti iš tikrųjų, o ypač kas susiję su žmonių neprognozuojamu elgesiu (pykčio priepuoliais dažnai besibaigiančiais smurtu ar pan.), psichinėmis būsenomis. Juk nėra pasaulyje žiauresnio padaro nei žmogus - jis gali būti gudrus, kerštingas, veikti sistemingai, planuotai...
   Kiekvieną laisvą minutę čiupdavau knygą, kad galėčiau skaityti toliau, tvirtai žinodama, kad vėl kils kraujo spaudimas :) Išties nepaprasta, giliai įstringanti knyga - rekomenduoju! (bet ne silpnų nervų skaitytojui ;] )

Vertinimas 5+/5
   

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą