2013 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Filmas: "Monstras/Monster" 2003






  Aprašymas.Visą gyvenimą Eilyn praleido šalikelėje, pigiai parsidavinėdama pravažiuojantiems vyriškiams. Ji - dramblota, strazdanota vyriško sudėjimo prostitutė.
   Kartą netyčia užklydusi į homoseksualų barą ji susipažįsta su jauna lesbiete Selbi. Pamažu užsimezga draugystė, net meilė.
   Deja, romantiškas svajones sužlugdo žiauri realybė – gindamasi nuo ją sumušusio ir nužudyti ketinusio "kliento" Eilyn jį nušauna.

 Trukmė: 109 min.
Žanras: Drama, Kriminalinis
Šalis: USA, Germany
Režisavo: Patty Jenkins
Vaidina: Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern ect.
 
Ch. Theron/A. Wuornos
 Filmas pastatytas pagal tikrą Aileen Wuornos istoriją – prie greitkelio uždarbiaujanti prostitutė nužudė šešis vyrus. 1989 metais Amerika lengviau atsikvėpė – pagaliau pagauta ir mirties bausme nuteista pirmoji moteris žudikė - maniakė. Visa Amerikos spauda sumirgėjo antraštėmis apie paprastą moterį pavirtusią negailestinga ir bejausme...
   Aileen Wuornos laikoma pirmąją amerikiete serijine žudike. 2002, po 12 metų kalėjimo, jai suleista mirtina nuodų dozė. 
 
   Tai sunkus, niūrus filmas apie gyvenimo kelią, kurio savo noru nesirenki, į kurį pastumia susiklosčiusios aplinkybės, sutikti ne tie žmonės ir priimti netinkami sprendimai. Iš tokios duobės be galo sunku išlipti, būtent tai ir parodo Aileen gyvenimo istorija. Kartais noro ir pastangų nepakanka. Ir nieko keista, kad po tie išgyvenimų ir pažeminimų pakrinka psichika.
   Savo akimis negalėjau patikėti Ch. Theron transformacija! Aktorė tiesiog idealiai įsijautė į savo personažą. Ir mimikos, ir elgsena, ir manieros - viskas buvo pateikta stubinančiai tikroviškai. Aš sužavėta jos talentu, kaip beje ir pačiu filmu.

Vertinimas 5/5
 


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą