2013 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

Filmas: "Kokainas/Blow" 2001



   Aprašymas. Režisierius Tedas Demas 2002-aisiais pats mirė nuo kokaino. Likimo ironija, kad būtent jis sukūrė filmą apie realų žmogų – Džordžą Jangą, kuris pirmasis atvežė į Jungtines Valstijas kokainą iš Kolumbijos. Hipių ir sekso revoliucijos laikais pradėjęs pardavinėti "žolę”, Džordžas suprato atradęs aukso gyslą. Deja, sėkmė jį lydėjo neilgai. Džordžas atsidūrė kalėjime. Tačiau čia jis išmoko daugybės dalykų ir susirado draugą iš Kolumbijos. Paleistas į laisvę Džordžas nedelsdamas nuvyko aplankyti Diego ir sutarė į Jungtines Valstijas gabenti kokainą. Narkotikas buvo tikra sensacija, ir labai greitai Džordžas nebeturėjo nė kur dėti pinigų, gautų už prekybą kokainu.

Trukmė: 124 min.
Žanras: Drama, Kriminalinis
Šalis: JAV
Režisavo: Ted Demme
Vaidina: Johnny Depp, Penelope Cruz, Franka Potente, Rachel Griffiths ect.


   Šis filmas geras posakio, kad pinigai laimės neatneša, pavyzdys. Pradžioje tai taip, pinigai apsvaigina, pakylėja, suteikia pasirinkimo laisvę ir pan., bet juk viskas turi savo kainą. Taip buvo ir šio filmo herojui - pinigai ir įtaka apsuko galvą, o tuo labiau, kad viskas atrodė taip lyg eitų kaip per sviestą. Tačiau viskam anksčiau ar vėliau ateina galas - atsirado ir kitų žmonių, kurie troško to, ką turėjo Džordžas...

Džordžas Jangas bei jį įkūnijęs Džonis Depas
   "Ir kokia viso to kaina? Jėzau Kristau, kaip nepataisomai pasikeitė mano gyvenimas. Tą paskutinę vasaros dieną likau kęsti šalčio, neturėdamas jokios galimybės grįžti į jaukius namus. Mano gyvenime būta daug širdį graužiančių išgyvenimų. Daugelio žmonių gyvenimas prabėga pro šalį, kol jie kuria didžiausius planus. Eidamas savo gyvenimo keliu, vis palikdavau po savęs dalelę širdies tai ten, tai šen, kad nebeliko nė kiek jos, kad galėčiau toliau gyventi, bet aš prisiverčiau nusišypsoti. Žinau, jog mano ambicijos viršijo sugebėjimus. 
   Ir prie manųjų durų daugiau nebėra baltų arklių ir žavių damų."

    Nors ir filmas nepaliko kažkokio neišdildomo įspūdžio, bet visai patiko. Tuo labiau, jog buvo remtasi faktais, tikro žmogaus gyvenimo istorija. Patiko atvirai ir skaudžiai perteikti Džordžo ir jo tėvų santykiai, bei santykiai su dukra. 
   Tai gyvenimo istorija, iš kurios galima pasimokyti (kaip nereikia daryti :) ).

Vertinimas 4-/5


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą