2013 m. gruodžio 15 d., sekmadienis

Allan & Barbara Pease "Kodėl vyrai nesiklauso, o moterys nesiorientuoja žemėlapiuose"


   Anotacija. Šis į 33 kalbas išverstas bestseleris - tai tarsi priešingos lyties naudojimosi instrukcija, kurią „privalo perskaityti ir vyrai, ir moterys, kurie myli, nekenčia arba vienas kitam yra abejingi.“ (The Psychology of Winning)
Visa tiesa apie moteris ir vyrus?
Paprasta… Šmaikšti… Išmintinga… Šokiruojanti…
Kodėl vyrai iš tikrųjų vienu metu gali daryti tik vieną darbą
Kodėl moterims taip sunku lygiagrečiai pastatyti automobilį atbuline eiga
Kodėl vyrai niekad neturėtų meluoti moterims
Kodėl moterys kalba labai daug, o vyrai – labai mažai
Kodėl vyrams patinka erotiniai vaizdai, o moterims jie nedaro įspūdžio
Kodėl moterys teikia pirmenybę problemų aptarimui
Kodėl vyrai siūlo sprendimus, bet nepakenčia patarimų
Kodėl moteris kankina vyrų tylėjimas
Kodėl vyrai nori sekso, o moterims reikia meilės
   „Moterys kritikuoja vyrus, kad jie nejautrūs, nerūpestingi, nesiklauso, nerodo šilumos ir užuojautos, nekalba, nepakankamai myli, nesiaukoja dėl savitarpio santykių, labiau nori sekso nei meilės, atvėsina kambarius ir palieka pakeltą unitazo sėdynę.
   Vyrai kritikuoja moteris, kad jos prastai vairuoja, nesupranta gatvių rodyklių, žiūri į aukštyn kojom apverstus žemėlapius, neturi krypties pojūčio, per daug kalba ir ne apie esmę, rečiau nei norėtųsi rodo norą mylėtis, prikaitina kambarius ir palieka unitazo sėdynę nuleistą”.
Allan ir Barbara Pease
“Vyrai mano, kad jie yra protingiausia lytis. Moterys žino, kad jos yra protingiausios”.


"Kodėl Mozė 40 metų klaidžiojo po dykumą? Jis nesutiko pasiklausti kelio."

   Ši knyga labai gera pradžia norint pažinti du skirtingus pasaulius: in ir jan - vyrą ir moterį. Jie vienas kitam reikalingi, jie kartais vienas kito negali pakęsti, vyrai nesupranta moterų, jos taip pat dažnai nesupranta jų, o neretai ir pačios savęs, jos "užknisa" savo kalbomis, jie jas nervina savo tyla, kuri dažnai suprantama kaip abejingumas, bet esmė ta, kad jie vieni be kitų negali gyventi.

"Įrodinėdamas savo meilę jai, jis užkopė į aukščiausią kalną, perplaukė giliausią vandenyną, perėjo plačiausią dykumą. Bet ji jį paliko - jo niekad nebūdavo namie."
  
  Knygoje šmaikščiai, su gyvenimiškų situacijų pavyzdžiais, iliustracijomis, mokslinių tyrimų duomenimis pateikiami vyrų bei moterų tarpusavio santykiai ir jų skirtumai, kuriuos nulemia skirtinga smegenų sandara - skirtingos jų veiklos sritys, atsakingos už tam tikrus veiksmus, savybes, sprendimus.

 "Vyrai duoda savo varpai vardą, nes nenori, kad 99 procentų jų sprendimų nulemtų nepažįstamasis." 
 
   Nors ir radau faktų, kuriuos jau žinojau anksčiau, bet vis tiek buvo naudinga perskaityti knygą. Tiek dėl seniau įgytų žinių atnaujinimo, tiek dėl jų papildymo naujomis. Tam tikri pašmaikštavimai labai pagyvino tekstą, sausoms mokslinėms frazėms suteikė spalvų.
   Įdomiausia man buvo skaityti apie tai kaip susiformuoja moterų bei vyrų lyčių skirtumai - nuo pat vaisiaus užsimezgimo. Apie tai kodėl būna vyriškų moterų ir atvirkščiai - moteriškų vyrų. Taip pat patiko pasakojimas apie tai kodėl gimstama homoseksualiu, kas man anksčiau buvo nesuprantama, dabar tapo kur kas aiškiau.
   Nepatiko, jog autoriai kai kuriuos faktus kartojo dažnai ir įkyriai, kas buvo pradėję tikrai erzinti... Dažniausiai buvo kartojama tai, jog vyrui įgimti medžiotojo, šeimos aprūpintojo, o moteriai šeimos židinio saugotojos instinktai. Taip, kartojimas padeda įsisavinti žinias, bet ar reikėjo jo tiek? Manau ne.  

   "Milijonai tiki NSO, nors ir 92% visų NSO buvo pastebėti tolimuose šalies rajonuose šeštadienio vakarais, apie vienuoliktą valandą, kai užsidaro alinės."

   O iš esmės knygą tikrai verta paskaityti visiems - tiek vyrams, tiek moterims. Galbūt ir jūs joje rasite atsakymus į klausimus, kurie į jūsų ir mylimo žmogaus santykius įneš daugiau supratingumo ir pakantumo.

   Šiam kartui tiek. Ramaus sekmadienio vakaro, mieli skaitytojai :)

Vertinimas 4-/5 

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą