2013 m. gruodžio 14 d., šeštadienis

Suzanne Collins "Pavojinga meilė"



   Anotacija. Didžiulio pasisekimo sulaukusių „Bado žaidynių" tęsinys.


Įsižiebia kibirkštis.
Liepsnos įsisiautėja.
Ir Sostinė trokšta keršto.


   Gudrumu Ketnė išplėšia pergalę Mirties žaidynėse. Abu paaukotieji iš 12-os apygardos lieka gyvi ir tampa Žaidynių nugalėtojais. Ketnė jaučiasi beveik laiminga. Pagaliau ji grįžta namo, pas savo šeimą, susitinka su senu medžioklės draugu Geilu. Bet viskas klostosi ne taip, kaip norėtų Ketnė. Geilas laikosi nuo jos atstu, o santykiai su Pitu atšąla. Žmonės šnabždasi apie sukilimą prieš Sostinę. Neramumus, prezidento manymu, sukėlė Ketnė su Pitu.
   Pati to nežinodama, Ketnė tampa sukilimo simboliu. Mergina dvejoja: bėgti su artimaisiais ir draugais ar prisidėti prie sukilėlių. Viskas pastatoma ant kortos, kai Ketnė su Pitu leidžiasi į Nugalėtojų turą. Jeigu jiems nepavyks įtikinti prezidento ir Panemo gyventojų savo neblėstančia meile, jų artimieji bus išžudyti.
   Antroje „Bado žaidynių" trilogijos dalyje Suzanne Collins toliau pasakoja Ketnės Everdin istoriją. Merginai tenka patirti dar daugiau išmėginimų. Rašytoja stebina skaitytojus netikėtais siužeto posūkiais.
Suzanne Collins


   Ši, antroji trilogijos dalis, veiksmu ir įtampa tikrai nenusileidžia pirmajai. Joje Ketnės, Pito, Geilo ir visų Panemo gyventojų laukia ne ką lengvesni išbandymai. 
   Iš tiesų baigusi skaityti pirmąją dalį pagalvojau, jog būtų įdomu jei žaidynėse dalyvautų visi laimėtojai, ar bent dalis jų. Ir še, kad nori, ši nedrąsi mano mintis buvo išpildyta ir su kaupu!
  Knygoje patiko praktiškai viskas, išskyrus tai, kad pačios žaidynės man pasirodė trumpokos (kone pagreitinta versija pirmųjų), o gal tik man taip atrodo, nes skubėjau skaityti, nekantraudama sužinoti kas bus toliau? Na, bet bala nematė, vis tiek labai laukiu kada į rankas pateks trečioji knygelė :)

Vertinimas 5/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą