2014 m. vasario 8 d., šeštadienis

Guillaume Musso "Ar būsi ten?"


  Anotacija. Visiems bent kartą gyvenime iškyla klausimas – jei gautume galimybę grįžti į praeitį, ką pakeistume savo gyvenime? Jei galėtume gyventi iš naujo, kokias klaidas bandytume ištaisyti? Kokį skausmą, kokius sąžinės priekaištus ir apgailestavimus nuspręstume ištrinti? Ar tikrai išdrįstume savo gyvenimui suteikti naują prasmę? Tačiau kuo tada taptume? Kur nueitume? Ir su kuo?
   San Franciskas. Eliotas, aistringai savo darbą mylintis gydytojas, niekada neatsigavo po Ilenos – moters, kurią mylėjo, – mirties prieš trisdešimt metų. Tačiau vieną dieną jis gauna neįtikėtiną galimybę sugrįžti į praeitį, kur sutinka jauną vyriškį – patį save prieš trisdešimt metų. Eliotas grįžta į tą lemiamą akimirką, kai galėtų išgelbėti Ileną ir pakeisti nepermaldaujamą likimą, kuris visiems laikams buvo pasmerkęs jį liūdesiui...

Puslapių skaičius: 248
Leidykla:
Alma littera, 2008
Perskaityta: 2014 02 02
Knyga: iš bibliotekos

Guillaume Musso
   Vos atsivertusi knygą įsikibau į ją stipriai ir nepaleidau kol neišsunkiau iš romano visko ką pajėgiu :)
   Istorija labai sudomino, įtraukė [o gal tiksliau - atitraukė nuo dabartinių problemų] bei sukėlė nemažai spėlionių, ką aš pati daryčiau turėdama galimybę nukeliauti į praeitį ar išdrįsčiau ką nors pakeisti ir kaip tai įtakotų mano dabartį.
    Skaitydama tarsi susitapatinau su Eliotu, jaudinausi dėl jo, dėl jo poelgių pasekmių ir pan. Aišku, iš esmės tai lengvo turinio romanas labiau tinkantis į savaitgalio skaitinių lentyną, tačiau kaip tokio žanro knyga man patiko kartu ir savo paprastumu, ir neįprastumu. Džiugu, kad į mano rankas papuolė tinkamu laiku, antraip spėju, jog nebūčiau tokia nuolaidi, jei taip galima išsireikšti :)

Vertinimas 5/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą