2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

Filmas: "Kerė/Carrie" 2013


   Aprašymas. Šiais laikais siaubo karaliaus Stephen'o King'o „Kerė" yra viena dažniausiai JAV mokyklose uždraudžiamų knygų. Tačiau 1974-aisiais rašytojas šį savo kūrinį išmetė į šiukšliadėžę. Laimei, jo žmona Tabita privertė vyrą išsiųsti rankraštį į leidyklą. Tais pačiais metais išleistas siaubo romanas tapo S. King'o karjeros pradžia, o 1976-aisiais metų sukurtas filmas su Sissy Spacek pagrindiniame vaidmenyje - siaubo kino klasika. Praėjo 37 metai ir į kino ekranus atkeliauja nauja filmo versija, režisuota filmo „Vaikinai neverkia" („Oskaras" Hilary Swank už pagrindinės aktorės vaidmenį) režisierės Kimberly Peirce.
   Kerė Vait yra paprasta, niekuo neišsiskirianti mergina, kurią bendramoksliai pasirenka savo patyčių taikiniu. Jokių akivaizdžių priežasčių tam lyg ir nėra, nebent išskyrus tai, kad Kerė neturi tėvo, o jos motina yra religinė fanatikė. Uždaro būdo mergina kenčia patyčias nuo pat pirmos klasės, tačiau vieną dieną jos gyvenimas pasikeičia. Savyje Kerė atranda paslaptingą galią - mintimis judinti daiktus.

   Išleistuvių vakarą bendramoksliai nusprendžia dar kartą itin žiauriai pasišaipyti iš vargšės merginos. Tai tampa paskutiniu lašu Kerės kantrybės taurėje. Ji jau nebenori susivaldyti. Kerė nori, kad jos skriaudikai kentėtų taip, kaip visus tuos metus kentėjo ji. Dar daugiau, mergina nori, kad jos skriaudikai mirtų. Merginos galios išsiveržia su siaubinga jėga...

Trukmė: 102 min.
Žanras: Drama, Siaubo
Šalis: USA
Režisavo: Kimberly Peirce 
Vaidina: Chloe Moretz, Julianne Moore, Judy Greer, Ansel Elgort ect.

   Kadangi kažkada [senų senovėje] mačiau pirmąją šios knygos ekranizaciją, pamaniau kodėl neatgaivinus prisiminimų? Tad atsisiunčiau šį visai šviežią, kvepiantį pastatymą. Ir ką? O gi ne kažką, nekvepėjo... 
   Aišku nesitikėjau tokio efekto ir įspūdžio kaip per pirmąją peržiūrą, tuomet buvau paauglė "svaigusi" dėl "siaubekų", tad žiūrėjau su tam tikru nusiteikimu. Ir gerai, kad nedėjau vilčių. Mano nuomone vietomis buvo persistengta, "suholivudinta" [kitaip ir negalėjo būti], o ir Kerę vaidinanti aktorė regis vietomis pervaidindavo, atrodydavo nenatūraliai. O vat J. Moore vaidyba stebino, patiko, nieko keista visgi patirtis daro savo :) 


Vertinimas 3-/5



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą