2014 m. vasario 8 d., šeštadienis

Filmas: "Gravitacija/Gravity" 2013


   Aprašymas. Medicinos inžinierė daktarė Rajan Stoun (Sandra Bullock) iškeliauja į savo pirmąją kosminę misiją. Kartu su ja vyksta astronautas-veteranas Matas Kovalskis (George'as Clooney'is), kuriam tai bus paskutinė išvyka į žvaigždes. Tyrinėtojus ištinka tragedija, kuomet kosminio palydovo nuolauža praktiškai nepataisomai sugadina jų erdvėlaivį. Netekę ryšio su Žemeir sparčiai senkant deguonies atsargoms, astronautai privalo surasti išeitį iš beviltiškos padėties. Prasideda įtempta kosmoso tylos apgaubta kova už gyvybę.
   Išankstinės nuomonės tų, kurie jau žiūrėjo šį filmą Venecijos tarptautinio kino festivalio atidaryme ar matė bent ištraukas iš naujojo meksikiečių režisieriaus Alfonso Cuaron'o filmo „Gravitacija", leidžia daryti išvadą, kad ši juosta paliks vieną ryškiausių pėdsakų fantastinio kino istorijoje, o filmų „Viskas apie tavo mamą", „Žmonių vaikai" bei „Haris Poteris ir Azkabano kalinys" autorius stos į vieną gretą su tokiais kino gigantais kaip S. Kubrick'as („2001-ųjų kosminė odisėja"), A. Tarkovskis („Soliaris") ar F. J. Schaffner'is („Beždžionių planeta").


Trukmė: 90 min.
Žanras: Trileris, Mokslinis
Šalis: USA, UK
Režisavo: Alfonso Cuaron
Vaidina: Sandra Bullock, George Clooney, Eric Michels ect.

   Iš ties filmas labai įdomus, neeilinio siužeto bei aišku pilnas pakerinčių vaizdų. Netrūko jame ir įtampos, ir veiksmo, o ir prasisuko vos su dviem puikiais aktoriais, kurie dirbo taip našiai kaip gausi aktorių komanda. 
   Aišku žiūrint kėlė abejonių kiek įmanoma tokia situacija ir kiek tiksliai atvaizduoti astronautų darbo ypatumai, bet mane, eilinę žiūrovę, įtikino. Rekomenduoju pažiūrėti ir jums.

Vertinimas 5/5

P.s. radau įdomų straipsnį apie šį filmą, bet skaitykit tik jį peržiūrėję :) http://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/gravitacija-holivudas-priartejo-prie-realybes-bet-jos-dar-nepasiekia.d?id=62938584

 

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą