2013 m. gruodžio 7 d., šeštadienis

Filmas: "Atjungimas/Disconnect" 2012



   Aprašymas. Atjungimas (Disconnect) - dramos filmas apie grupę žmonių ieškančių ryšių šiuolaikiniame internetiniame pasaulyje.
    Tai trys istorijos, kurios susijusios su interneto įtaka žmonių bendravime. Pirma istorija apie vietinės televizijos darbuotojos santykius su jaunu vyru, kuris per internetinę kamerą rengia savo šou pasirodymus. Antra istorija apie porą, kuri prarado savo tapatybę ir įklimpo į skolas. Trečias pasakojimas apie du mokinius, kurie Facebook'e apsimeta mergina iš savo klasės. Šis filmas apie tai, kaip internetas paveikė žmonių gyvenimus.


Žanras: Drama / Trileris
Vaidina: Jason Bateman, Alexander Skarsgård, Paula Patton, Hope Davis ect.
Režisierius: Henry Alex Rubin
Šalis: JAV
Trukmė: 1 val. 55 min.


   Tai vienas geriausių filmų mano matytų per kokius penkerius metus.  Įtraukė nuo pat pradžios, kiekviena istorija savaip kaustė dėmesį, bei vertė nagrinėti situacijas, susijusias su interneto įtaka žmogui, vis kitu kampu. 
   Labiausiai patiko ir daugiausiai "palietė" pasakojimas apie paauglius, kurie sukūrę netikrą anketą erzino bendramokslį. Tai priminė mano pačios paauglystę, kada su draugėmis mėgom viena kitą "išdūrinėti", tik viskas vykdavo mob.telefonų pagalba ir tęsdavosi labai trumpai. Filme taip pat viskas prasidėjo nuo pokšto, tačiau laiku nesustojus išsirutuliojo į didelę problemą, palietusią šių paauglių šeimas. 
   Kitos dvi istorijos irgi buvo nemažiau įdomios, tačiau apie jas plačiau nepasakosiu - patys pažiūrėkit :)
  Mano nuomone šį filmą privalo pažiūrėti kiekvienas, kuris naudojasi kompiuteriu ir aišku - internetu. Aš jį tikrai žiūrėsiu dar ne kartą. Puikus.

Vertinimas 5+/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą