2013 m. spalio 15 d., antradienis

Karin Slaughter "Aklumas"


Anotacija.
Neskaitykite šios knygos vienumoje
Neskaitykite tamsoje
Bet būtinai perskaitykite
   Mažutis Pietų miestelis paralyžiuojamas, kai randama nužudyta jauna koledžo dėstytoja. Tokio pasibaisėtino nusikaltimo miestelio pediatrė ir koronerė Sara Linton dar nėra regėjusi – bet tik atlikus skrodimą iš tikrųjų paaiškėja, koks sumanus ir siaubingas yra žudikas.
   Buvęs Saros vyras – policijos viršininkas Džefris Toliveris – vaikosi nesugaunamąjį nusikaltėlį, o Lena Adams – aukos sesuo ir vienintelė moteris detektyvė apygardoje – prisiekia asmeniškai atkeršyti. Tačiau kai makabriškai nukryžiuojama antra vietos moteris, pasitvirtina didžiausios jų baimės: tarp jų siaučia maniakas. Surasti žudiką gali padėti tik Sara. Jos praeityje glūdinti paslaptis turi nuplėšti gudraus psichopato kaukę... arba pražudyti ją pačią.

 „Iš kojų verčiantis romanas... Tik perskaitykit pirmąjį skyrių, ir pamatysit, nebegalėsit atsiplėšti.“ (Rocky Mountain News, Denveris) 
Karin Slaughter
   Dar kartą pasitvirtinau savo anksčiau pasidarytą išvadą, jog persiskaičiau panašaus stiliaus knygų kaip ši. Deja, neužkabino taip kaip tikėjausi. Skaičiau - rodos ir įdomu, ir įtampos netrūksta, ir detalių, bet jausmas toks, kad kažkas ne iki galo, jog kažko trūksta... Net pagalvojau gal kaip tik buvo per daug detalių, kurias jau ne kartą radau T. Gerristen knygose... net nežinau.
   O visgi labiausiai "užkliuvo" ir nepatiko tai, kad per greitai buvo atskleistas tikrasis žudikas, juk autorė dar drąsiai galėjo išlaikyti įtampą, pavedžioti skaitytoją už nosies, leisti spėlioti, abejoti. Va šitas mane labiausiai nuvylė.
    Na bet iš esmės tai gan neblogas trileris, šiurpokas, tačiau deja niekuo per daug ir neišsiskiriantis.

Vertinimas 3/5

P. s. ne į temą, bet gal kas iš tinklaraštininkų žino kodėl rodo mano tinklapio viršuje tekstą apie "Bado žaidynes"?Kaip panaikinti? Išbandžiau ne vieną būdą - nepadeda :( HELP!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą