2013 m. spalio 15 d., antradienis

Filmas: "Palikti Aliaskoje/The Frozen Ground" 2013




   Siužetas. Tikrais įvykiais paremta, Scotto Walkerio režisuota istorija apie iš serijinio žudiko gniaužtų Aliaskoje išsivadavusią moterį. Pagrindinį filmo vaidmenį atlieka Nicolas Cage’as, bendradarbiaujantis su gražuole Vanessa Hudgens. Filme pasirodo ir garsusis atlikėjas 50 Cent bei Radha Michell („Tylioji kalva“).
   1980-aisiais nusikaltimus daręs serijinis žudikas Robertas Hansenas (J. Cusackas), įtariama, nužudė apie 20 moterų. Savo aukas jis atgabendavo į laukinę Aliaskos gamtą, stebėdavo, o vėliau sumedžiodavo kaip žvėris. Serijinis žudikas gyveno eilinio žmogaus gyvenimą ir neįkliuvo net 13 metų. Kiekvienas policijos mėginimas sugauti nusikaltėlį baigdavosi visišku fiasko ir nusivylimu. Vienintelis seržantas Jackas Halcombe (N. Cage) niekada nenuleido rankų ir po truputį artėjo prie Hanseno.

   Seržanto tyrimui pasitarnavo netikėtai nuo žudiko pasprukusi paauglė. Pareigūnas bei mergina sukūrė planą, kaip įvilioti Hanseną į jo paties tinklą bei žaisti pagal jo taisykles. Tarsi žaisdami sudėtingą šachmatų partiją, bendrininkai rizikuoja savo ir kitų gyvybėmis. Tačiau ar jiems pavyks užkirsti žudikui kelią ir išvengti dar vienos aukos?

Scena iš filmo
Trukmė: 105 min.
Žanras: Trileris, Kriminalinis
Šalis: USA
Režisavo: Scott Walker
Vaidina: Vanessa Anne Hudgens, Nicolas Cage, John Cusack, Dean Norris

   Tikriausiai nebūsiu pirmoji, kurią suvilioja frazė - "Paremta tikrais įvykiais". Suviliojo ir šįkart. Ir gerai padarė. Buvo įdomu, baisu, o dar baisiau tapdavo pagalvojus, jog filmo siužetas paremtas faktais. 
   Šiame filme aiškus nusikaltėlis, tačiau bėda ta, jog nėra pakankamai įrodymų, kad jį sulaikyti, žodžiu - tikra biurokratija, tikras ir žiaurus gyvenimas. Daugiau nekomentuosiu - pažiūrėkit, verta.

Vertinimas 5/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą