2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Filmas: "Atsiskyrimas vardan išlikimo/ Detachment" 2011


   
   Aprašymas. Pavaduojantysis mokytojas keliaujantis iš vienos mokyklos į kitą, paskutinėje mokykloje, užmezga artimą ryšį su mokiniais bei mokytojais...

Metai: 2011
Žanras: Drama
Režisierius: Carl Lund
Aktoriai: Adrien Brody, Christina Hendricks, James Caan, Christina Hendricks, Lucy Liu, Blythe Danner

    Filmas pasirodė melancholiškas, sklidinas niūrių emocijų ir prisiminimų, tačiau visgi neretai nudžiugindavo plykstelėjusi žmogiškumo, supratimo ir nuoširdumo šviesa, kurią skleidė pagrindinis veikėjas - mokytojas, kuris pats turėdamas nemažai problemų ir vidinių prieštaravimų sugebėdavo susikoncentruoti ir padėti visiškai nepažįstamam asmeniui. Nors jis tik pavaduojantis mokytojas, tačiau neabejingas, drąsus ir veiklus - neapsiriboja tik moralų skaitymu, tačiau realiais darbais padeda "paklydusioms avelėms". Kartais, manau, per daug arti prisileisdavo prie savęs, kuomet nebelikdavo ribos tarp mokytojo ir jo auklėtinio (ar globotinio), kada viskas tapdavo per daug asmeniška ir skaudu ar ne taip suprasta.
   Iš ties filmas man labai patiko! Ir dar kartą įsitikinau, jog tikrai nenorėčiau ir negalėčiau dirbti mokytoja (tfu tfu tfu), tokiam darbui reikia pašaukimo ir daug daug kantrybės. 

  ...sunku neprarasti žmogiškumo sulaukėjusiame pasaulyje...

  Vertinimas 5/5

1 komentarai (-ų):

alyvinė rašė...

Man irgi labai patiko šis filmas. Iš ties, sukrečiantis, bet vertas kiekvienos žiūrėjimo minutės. :)

Rašyti komentarą