2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Filmas: "Valymas/Purge" 2012


   
    Aprašymas. Tai garsiojo Sofi Oksanen romano ,,Valymas” ekranizacija. Tai tikrai įdomi ir neįprasta istorija, pasakojanti apie dvi moteris: Zarą, kuri per neapdairumą pateka į žiaurų prostitucijos verslą bei Alydę – garbaus amžiaus senolę, kurios praeitis paženklinta skausmu, ašaromis, netektimis ir žiauriais pasirinkimais, neduosiančiais ramybės jai visą likusį gyvenimą.

Metai: 2012
Žanras: Drama, Istorija
Režisierius: Antti Jokinen
Aktoriai: Laura Birn, Liisi Tandefelt, Amanda Pilke  ir kt.
   
  Negaliu patikėti, kad net antra iš eilės žiūrėta knygos ekranizacija taip maloniai nustebino ir pateisino nedrąsius mano lūkesčius! Nors knygą skaičiau daugiau nei prieš metus, tačiau nemažai siužeto dar tebeatsimenu ir drąsiai galėjau lyginti su filmu. 
  Tai neeilinė šeimos, moteriškosios jos pusės, istorija apjungianti kelias kartas, skirtingus laikmečius. Visos šios trijų kartų moterys per savo gyvenimus yra patyrusios ir smurto, ir prievartos, ir pažeminimų. Galbūt kas nors dėl kelių įvykių kaltintų Alydę, tačiau ir ji pati buvo pakankamai dvasiškai sužeista moteris, priversta užgniaužti žmogiškumą, pasiduodanti neigiamoms emocijoms ir priimanti neteisingus sprendimus. Bet galų gale atėjo laikas ir jai išpirkti savo nuodėmes ir suardyti giminės nesėkmių ratą.
   Na tiesiog puikus režisierių darbas - emocijos perteiktos idealiai, kaip ir aplinka, jos detalės. Bravo, bravo ir dar kartą bravo!

Vertinimas 5+/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą