2015 m. sausio 3 d., šeštadienis

Filmas: "Santa" 2014


   Siužetas. Filmo „Santa“ veiksmas vyksta šių laikų Lietuvoje ir Suomijoje. Per Kalėdų atostogas lietuvė Inga (akt. Sandra Daukšaitė-Petrulėnė) su savo septynerių metų sūnumi Vincu (akt. Ovidijus Petravičius) atvyksta į Rovaniemį – miestelį Suomijos šiaurėje – aplankyti Kalėdų Senelio, kuriuo dirbantis Jussi (akt. Tommi Korpela) įsimyli Ingą. Užsimezgęs romanas blaško įsimylėjelius tarp Lietuvos ir Suomijos.

   Staiga viskas apsiverčia aukštyn kojom: Inga priversta kovoti dėl savo sūnaus gyvybės, o Jussi – atrasti vaiko pasaulio paslaptis, kartu su juo kurdamas naują Kalėdų Senelių legendą - istoriją apie Jussio senelį Lehtoneną bei slaptą „Santų“ batalioną, kuriai generolas Manerheimas Žiemos karo metu patikėjo apginti Laplandiją ir Kalėdas.

Režisierius: Marius Ivaškevičius
Aktoriai:  Tommi Korpela, Sandra Dauksaite-Petrulene, Helka Periaho ect.
Žanras: Drama
Šalis: Lietuva, Suomija
Trukmė: 101 min.
IMDB: 7,1/10
 
   Juokinga, bet jau antras iš eilės šiais metais žiūrėtas filmas mane lengvai apgauna (aišku reikėtų man pačiai daugiau dėmesio atkreipti į aprašymus). Taigi, ir šis filmas prasidėjęs kaip romantinė komedija - nustebino virsdamas drama.
   Nežinau kaip jums lietuviškasis kinas, bet man jis gana keistas, ne išimtis ir šis filmas. Na tikrai, keistas, tinkamesnio būdvardžio nerandu. Net nesuprantu ar jis man patiko, ar ne. Todėl išskirsiu, kas patiko ir kas ne, o toliau jau jūs spęskit žiūrėti "Santą" ar ne :)
   Patiko. Be abejonės labiausiai žavėjo Suomijos vaizdai, su horizonte klaidžiojančiais elniais :) Gerų emocijų suteikė Jussio ir Vinco draugystė, pralinksmino Ingos sesers apsireiškimas.
    Nepatiko. Įterptos suomių legendų ekranizacijos, mane jos blaškė. Žiūrėdama jaučiausi suglumusi dėl tam tikrų įvykių, kurių priežastingumo taip ir nepamačiau ar nesupratau.
   Pažiūrėjusi šį filmą jaučiau lyg būčiau kažko nepastebėjus ar kažkas būtų neparodyta, žodžiu šiek tiek apvogta. Hmmm....
 
Vertinimas 3+/5 
 

1 komentarai (-ų):

laisniega rašė...

Keista, kad lietuviams puikiai sekasi statyti spektaklius, o filmai, deja, gaunasi kažkokie nei šis, nei tas, kaip teisingai patebėjote Simona: nesuprasi, ar patiko, ar ne... Iš Ivaškevičiaus tiesiog tikėjausi daugiau.

Rašyti komentarą