2014 m. sausio 4 d., šeštadienis

Simon Beckett "Kapo šauksmas"


   Anotacija. 

Kad ir kaip giliai užkasti, negyvėliai vis dar gali pranešti ten esą..

   Grįžtame į praeitį, kai teismo medicinos ekspertas Deividas Hanteris dar džiaugėsi laimingu gyvenimu su savo šeima. Trys merginos dingsta be žinios. Bute žiauriai nužudoma ketvirtoji – nebylė – mergina. Krauju pasruvęs nusikaltėlis kvatodamas pasprunka. Jis – ne bet kas, o Džonatanas Monkas, žagintojas ir žudikas maniakas, sėjantis siaubą visame Dartmure. Sulaikytas jis atsisako nurodyti, kur užkasė kūnus. Deivido Hanterio pastangos taip pat lieka bevaisės. Atrodo, viskas taip ir nugrims į užmarštį. Tačiau po aštuonerių metų viskas netikėtai prasideda iš naujo, tik kur kas siaubingiau: Monkui pavyksta pasprukti iš kalėjimo, ir visus apima neaprašoma panika. Nužudytų merginų lavonai ima byloti iš po žemės, Deividas Hanteris pabando sustabdyti žudiką, bet pasirodo, kad rūke paskendusiame Dartmure žiaurusis Monkas jaučiasi tarsi žuvis vandeny…
    „Kapo šauksmas“ – kankinančios įtampos pilnas detektyvas, nei įtaiga, nei siužeto posūkiais nenusileidžiantis kitoms Deivido Hanterio serijos knygoms.
_________________________
Žanras: detektyvinis romanas
Puslapių skaičius: 375
Leidykla: Tyto alba, 2013
Perskaityta 2014 01 03
Knyga iš bibliotekos


Simon Beckett
   Naujus metus pradėjau su didžiulia adrenalino ir įtampos doze - S. Beckett'o knyga. Belieka tik dar kartą garsiai paploti šiam autoriui už sugebėjimą prikaustyti dėmesį bei panardinti į patį nusikaltimo tyrimo sūkurį.
  Labai patiko rašytojo sprendimas skaitytojui atskleisti dalį Deivido praeities, šiokią tokią priešistorę. Nors jos buvo ir ne itin daug, bet... na gerai, nesiskųsiu :)
   Nežinau kaip kiti skaičiusieji šią knygą, bet aš skaičiau ir piktinausi buku Sofijos užsispyrimu, jau seniai buvau taip stipriai nemėgusi kokio nors knygos veikėjo! Aišku prie to prisidėjo ir mano simpatijos Deividui. Nervino, jog ji naudojasi savo silpnumu, kad manipuliuotų Hanteriu.
   Landžiojimas po uolas ir Monko pasirodymai man kaskart varė siaubą ir leido skruzdėles per nugarą, todėl ši knyga iš visų skaitytų S. Beckett'o paliko didžiausią įspūdį, įtiko ir įtikino 100%. Rekomenduoju. 

P. s. jaučiantiems klaustrofobiją - išgerkit valerijono (che che :) )

Vertinimas 5/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą