2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Simon Beckett "Mirties chemija"


   Anotacija. Deividas Hanteris buvo žymiausias teismo medikas visoje Anglijoje. Tačiau po žmonos ir dukters žūties jis palieka Londoną ir persikrausto į mažą kaimelį kaip paprastas gydytojas. Niekas iš kaimiečių nežino jo praeities. Po trejų ramaus gyvenimo metų du berniukai randa vietinės rašytojos lavoną su į nugarą įsmeigtais gulbės sparnais. Kaip medikas, Hanteris privalo apžiūrėti negyvėlę, o tuo metu pradingsta antra kaimelio gyventoja. Įtarimas krinta ant gydytojo, nes jis visiems vis dar tebeatrodo svetimas…
    „Mirties chemija“ – įtampos kupinas detektyvas, sudarytas iš klasikinių komponentų: apibrėžtas galimų įtariamųjų ratas, visus be perstojo įtarinėjantys kaimo gyventojai ir daugybė versijų, kurias pasitelkęs autorius nepaprastai gudriai vedžioja skaitytoją už nosies. Įtampa auga sulig kiekvienu puslapiu, kaime isterija apima vis daugiau žmonių, nes vieną žiaurią ir keistą žmogžudystę veja kitos.
   Kiek skausmo ir nelaimių galima pakelti? Kas yra blogis ir kodėl žmonės taip žiauriai elgiasi vieni su kitais? Deividas Hanteris ieško atsakymų į šiuos klausimus, bandydamas suprasti, ką mes padarome su savo ir kitų gyvenimais. Jis irgi tik žmogus, kaip mes visi, bet jo teismo medicinos žinios ir talentas padeda jam įžvelgti tai, ko nepastebi kiti.

 Apie autorių
   Simon Beckett (Saimonas Beketas, g. 1968 m.) – britų autorius, iš kuklaus muzikanto ir reporterio po apsilankymo žymiojoje Tenesio Body Farm virto detektyvų rašytoju ir iškart tapo labai populiarus. Mirties chemija, pirmasis jo detektyvas iš serijos apie Deividą Hanterį, užkariavo visą Europą, serija išversta į daugiau nei 27 kalbas, o pagrindinis veikėjas kriminalistas atrodo tarsi nužengęs iš filmo CSI Niujorkas. 

Simon Beckett
   Nudirbkite visus namų ruošos darbus, pakeiskite vakaro planus, nes kai paimsite į rankas „Mirties chemiją“, visa kita taps nebesvarbu!

   Ir tikrai ne veltui šis perspėjimas...(bet aš jo nepaklausiau) Pradėjau skaityti ir supratau, kad mano savaitgalio planai nuplaukė, o priedo dar ir namai liks netvarkyti, indai neplauti, bet užtat turėsiu gerą pasiteisinimą - dėl visko kalta per daug įdomi knyga! ;]]
   Sunku aprašyti detektyvą neatskleidžiant detalių, bet pasistengsiu. Pati sau uždaviau klausimą - ir kuo ji man taip patiko? Išties tiksliai įvardinti sudėtinga, bet galiu išskirti pagrindinius dalykus tai - iki galo išlaikyta įtampa ir nežinomybė, kas tas tikrasis kaltininkas, taip pat patiko knygos atomazga, nuoseklios detalės puikiai nupasakojančios aplinką, netikėtas motyvas ir dar daugelis kitų smulkmenų suformuojančių šį intriguojantį detektyvą. Tiesa, dar džiaugiausi radusi ir meilės istoriją :)  
   Kai ką gali papiktinti, o greičiau "pašlykštinti" aprašomi žmogaus kūno yrimo procesai, bet man buvo tikrai įdomu ir smalsu, na gerai gerai ir dar šlykštoka... 
   Tad apibendrinant - jei norite gero detektyvo nieko nelaukę čiupkite šį!

Vertinimas 5/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą