2013 m. sausio 1 d., antradienis

2012 metais perskaitytų knygų apžvalga



   Ką gi, dar kartelį  noriu visus pasveikinti su Naujųjų metų pradžia! Džiugu, kad galėsime pagaliau pradėti  Knygų iššūkį 2013, tiesiog spirgėdama laukiau kada galėsiu čiupti ir skaityti išsirinktas knygas! =] Pati šiuos metus pasitikau ligos patale (gerklės uždegimas), bet užtai šalia buvo mylimi tėveliai, taigi nelabai ką ir praradau.
  Norėdama tinkamai užbaigti 2012 metus apžvelgsiu, kaip man sekėsi skaityti, vertinti ir šeip knyginėti, taigi pristatau labiausiai patinkančią ir kebliausią dalį - rinkimus:
  
Metų geriausia knyga: H. Murakami "1Q84" (nors išrinkti buvo labai sunku, tačiau nusprendžiau likti ištikima mylimiausiam rašytojui :) )


Metų atradimai: E. Cinzas, J. Nesbo, T. Gerristen

Metų nusivylimai: Jack Kerouak ir Salman Rushdie kūryba, Herta Müller "Amo sūpuoklės"

Metų nesusipratimas arba knyga, kurios nevertėjo skaityti: Richard Brautigan "Arbūzų cukruje"

Metų šilčiausia knyga: Mary Ann Shaffe ir Annie Barrows „Gernsio literatūros ir bulvių lupenų pyrago draugija“

Knygos, kurias verta paminėti: 

Khaled Hosseini  “Bėgantis paskui aitvarą” ir “Tūkstantis saulių skaisčių”
Paolo Giordano „Pirminių skaičių vienatvė“ 
Levas Tolstojus  “Ana Karenina”
Jonathan Franzen "Pataisos"
Stieg Larsson "Mergina su drakono tatuiruote" arba "Vyrai, nekenčiantys moterų"

Knygos viršelis palikęs didžiausią įspūdį: Sofi Oksanen „Valymas“

 Pabaigai apibendrinsiu: iš viso 2012 m. perskaitytos 43 knygos, ne taip jau ir daug, tačiau turint omeny, kad esu iš tų žmonių, kurie skaito lėtai ir mėgaujasi skaitymu kaip delikatesu, o ne kokiu čipsų pakeliu tai visai neblogai :)  
  Didžioji dalis knygų įvertintos gan aukštais balais, o taip atsitiko todėl, kad jas rinkausi sąmoningai - pagal rekomendacijas, kitų skaitytojų įvertinimus. Konkursuose laimėtos 3 knygos, gauta dovanų - 14, nusipirkta - 48 (kiek išleidau neskaičiavau, matyt bijau skaičiukų :) ), parduota - 6, nebaigta skaityti - 4 ("Agnesė Grėj", "Kauliukų žmogus", "Pienių vynas", "Žmogus, kuris juokiasi"). 
   Vis dėl to vienas didžiausių 2012 metų pasiekimų yra šio tinklapio sukūrimas. Labai smagu rasti bendraminčių, žmonių su kuriais galiu padiskutuoti, pasidalinti nuomone, skaitymo - rašymo patirtimi.
     Knygas skaitau jau nuo 6 m., tiesa paauglystėje buvau padariusi kokią 2 - 3 m. pertrauką, bet džiaugiuosi pagaliau grįžusi "į dorybės kelią" ir tikiuosi iš jo daugiau nebeišklysti :)

Pažadas naujiems metams: perskaityti kuo daugiau nuosavų knygų.

Prasmingų visiems metų, gerų knygų, vertingų akimirkų!

2 komentarai (-ų):

Juste rašė...

Šauni metinė apžvalga!!!

Graca rašė...

Ačiū labai, Juste :)

Rašyti komentarą