2013 m. rugsėjo 10 d., antradienis

Tess Gerritsen "Dingusios"


   Anotacija. Karštą vasaros vakarą Bostono patologinės anatomijos klinikos darbuotoja Mora Ailz, baigdama darbą, dar kartelį užsuka į šaltąją patalpą pasitikslinti, kurioje vietoje ant jaunos neatpažintos moters kūno ji buvo pastebėjusi tatuiruotę, ir... daug savo gyvenime mačiusią daktarę sukausto siaubas – apžiūrimo lavono akys staiga atsimerkia.
   Atsigavusi moteris skubiai vežama į ligoninę, o ten nutinka sunkiai suvokiami dalykai...

Atsiliepimai:

Tess Gerritsen romanai automatiškai stveriami į rankas mano namuose.
* Stephen King

Įtampa aštri kaip skalpelio ašmenys. Intriguojantis, kvapą gniaužiantis romanas.
* Tami Hoag
Galingas romanas, dar ilgai persekiojantis, kai užverti paskutinį puslapį.
* Orlando Sentinel

 Tess Gerritsen
Užburianti (knyga)... Nepaneigsi Gerritsen pasakojimo galios. Gausi įvykių, turinti neįveikiamą poveikį, intriguojanti.
* Chicago Sun-Times
Trilerių meistrė Gerritsen patraukia savo skaitytojus į greitą ir siautulingą kelionę, laikydama juos nežinioje iki pat sukrečiančios pabaigos.
* Banger Daily News


   "Dingusios" - tai knyga aprėpianti didelę, skaudžią ir tebeegzistuojančią problemą - prekybą žmonėmis, taip pat korupciją, ypač klestinčią aukštuosiuose valdžios postuose, ir beribį valdžios, pinigų bei kitų malonumų troškimą.
   Kaip ir visada autorė puikiai balansuoja tarp įtampos tiriant nusikaltimą bei Ricoli ir Moros asmeninių gyvenimų detalių atskleidimo. Ir žinoma prikausto skaitytojo dėmesį iki paskutinės eilutės.
    Kadangi esu perskaičiusi tikrai nemažai T. Gerritsen knygų tai nori nenori tenka vertinti šiek tiek kritiškiau (bent jau stengiuosi priversti save tai daryti) ir lyginti su prieš tai skaitytomis. Nors ši susiskaitė greitai ir tikrai man patiko, tačiau ne taip kaip "Chirurgas" ar "Mefisto klubas", pastarosios įtraukė labiau, giliau įstrigo į atmintį.

P.s. Priklausomybė T. Gerritsen knygoms ir toliau auga "kaip ant mielių".

Vertinimas 4+/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą