2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Filmas: "Pi gyvenimas/Life of Pi" 2012



 Aprašymas. Pagrindinis filmo veikėjas – indas paauglys Pi, zoologijos sodo prižiūrėtojo sūnus. Vieną dieną šeima nusprendžia palikti gimtąją Indiją ir įsikurti Kanadoje.
   Keliauti tenka jūra ir čia užklumpa nelaimė – mėtomas ir vėtomas audros, sudūžta laivas. Stebuklo dėka Pi atsiduria gelbėjimosi valtyje – bengališkojo tigro, hienos, zebro ir orangutango draugijoje. Kelis mėnesius beviltiškai dreifuojant vandenyne kiekvienas jų nori išgyventi, tačiau niekas nežino, kuris gimė po laiminga žvaigžde.

   Ramiajame vandenyne atsidūrusio jaunosios kartos Mauglio istorija papasakos apie  paslaptingą ir nuostabų žmogaus ir gyvūnų ryšį. Draugystę nelaimės fone. Tikėjimą, kai viskas prarasta. Viltį ir kovą už išgyvenimą.
 
Žanras: Drama, Nuotykių
Trukmė: 2h 7 min
Režisierius: Ang Lee
Vaidina: Tobey Maguire, Irrfan Khan, Tabu, Suraj Sharma
 
Kas liko už kadro: 
 Pats režisierius prisimena, jog Pi vaidmeniui atlikti paauglį Suraj Sharmą pasirinko iš 3000 kandidatų. Režisierius prisipažįsta, jog dirbti su jaunuoliu, neturinčiu patirties filmavimo aikštelėje, buvo ypač sunku.
  Scenos vandenyne buvo filmuojamos vienoje studijoje, įsikūrusioje apleistame Taivano oro uoste. Filmavimo grupė viename orlaivių pakilimo-tūpimo take sumontavo 60 metrų ilgio ir 30 metrų pločio baseiną, kuriame tilpo 2500 tonų vandens. Būtent čia buvo filmuojama laivo katastrofa bei visos scenos Ramiajame vandenyne, kiek vėliau, J. Camerono ir jo kompanijos „Cameron Pace Group“ dėka sumodeliuotos kompiuterinės grafikos pagalba.


   Tikriausiai dauguma žino, jog filmas pastatytas pagal knygą. Tačiau ši ekranizacija dar kartą patvirtina visiems gerai žinomą faktą, jog filmas neprilygsta knygai. Bent jau tokia mano asmeninė nuomonė.
   Aišku, kas mėgsta specialiuosius efektus tikrai ras, kur paganyti akis, tačiau problema ta, jog keliose filmo vietose taip akivaizdžiai "akis bado" kompiuterio "patobulinti" vaizdai, kad nori nenori imi žmogus ir susierzini dėl tokios "padielkos". Tada va jau ir nebegali mėgautis kino seansu...
   O patiko, kad scenarijus per daug nenukrypo nuo knygos temos, kai kas nutylėta, kai kas praleista, bet nieko tokio - esmę parodė.

P. s. ir žinoma įspūdį paliko laukinis tigro grožis :)


Vertinimas 3+/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą