2013 m. sausio 19 d., šeštadienis

Filmas: "Operacija Argo/Argo" 2012



   Oficialiai.1979 m. į Irane esnačią Amerikos ambasadą įsiveržia vietiniai revoliucionieriai ir ten buvusius Amerikos piliečius paima įkaitais. Visgi šešiems iš jų pavyko pasprukti ir pasispėlti Kanados ambasadoriaus namuose. Valdžia pradeda kurti planus kaip slapta ir nesukeliant visuotinės suirutės pabėgėlius išgabenti iš šalies. Tam jie pasikviečia šios srities specialistą Tonį Mendezą.
    Tonis sugalvoja sukurti fiktyvią filmavimo aikštelę ir pabėgėlius išgabenti kaip filmavimo grupę, bet nedaug trūksta, kad Irano apsauga išsiaiškintų tiesą, maža to, Amerikos vyriausybė ima abejoti Tonio plano sėkme.

   Pasirodo ne veltui šis filmas triumfavo "Auksiniuose gaubliuose". Puikiai sukurtas nuo aplinkos detalių iki aktorių įvaizdžių, atitinkančių tą laikmetį. Įtemptas ir informatyvus filmas. Tiesa, jei sekate naujienas turbūt žinote, kad ir Iranas kurs savą versiją. Bus labai įdomu pamatyti ir kitos konfliktuojančios pusės 1979-ųjų įvykių interpretaciją. 
  Žodžiu, "Argo" sulaukė nemažai pagyrų ir liaupsių, bei žinoma sukėlė diskusijų ir prieštaravimų, tačiau šiam filmui abejingų neliko. Rekomenduoju visiems.

 Vertinimas 5/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą