2012 m. gruodžio 11 d., antradienis

Tess Gerritsen "Pameistrys"


   Oficialiai. Žinau, kad nesu vienintelis toks žmogus šioje žemėje. Kažkur yra kitas. Ir jis laukia manęs...
   Jau metus laiko Chirurgas uždarytas kalėjime, tačiau jo šiurpus šešėlis ir toliau persekioja miestą, o ypač Bostono policijos Žmogžudysčių tyrimo skyriaus detektyvę Džeinę Ricoli. Netikėtai atsiranda dar vienas žiaurus nusikaltėlis, kurio žudymo būdas toks panašus į Chirurgo. Nejaugi vienas šaltakraujis žudikas mėgdžioja kitą? Kaip galėjo šie du pabaisos susisiekti?
   Tarsi to būtų negana, iš kalėjimo pabėga Chirurgas, ir, žinoma, du talentingi iškrypėliai žudikai, meistras ir pameistrys, suvieniję jėgas pradeda medžioti sunkiausiai pasiekiamą grobį - moterį, kuri medžioja juos. 



    Kaip man patinka T. Gerristen knygos! Jau vien viršelis pritraukia dėmesį, o pradėjus skaityti pasijunti įsiurbtas galingos jėgos - profesionalios rašytojos plunksnos.
Tess Gerritsen
   Ši knyga man patiko netgi labiau nei "Chirurgas", kadangi jau pažinojau pagrindinius veikėjus, jų silpnybes, charakterio ypatybes. Buvo labai įdomu sekti detektyvės Džeinės Ricoli poelgius, įtakojamus jausmų, jos vidinę kovą ne tik su baime, išoriniais dirgikliais, kolegų nusistatymu, bet ir su pačia savimi.
   Norėjosi kiek ilgesnės kulminacijos, tačiau galutinis rezultatas pilnai patenkino ir pateisino viltis.


Vertinimas 5/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą