2012 m. liepos 13 d., penktadienis

James Patterson "SIUZANOS DIENORAŠTIS NIKOLUI"



Oficialiai.  
Jamesas Pattersonas, kelių populiarių romanų autorius, gyvena Floridoje. „Siuzanos dienoraštyje Nikolui“ jis papasakojo apie stipriausius išgyvenimus, kuriuos patyrė pats. Tai jaudinantis ir paslaptingas romanas apie šeimą, netektį, atgimusią meilę ir viltį. Tai nepamirštama meilės istorija – skausminga ir sykiu kupina vilties.
Katja Vilkinson suranda tobulą vyriškį. Jis – rašytojas, meistras, originalus mąstytojas – žodžiu, toks partneris, apie kokį ji svajojo. Tačiau vieną dieną jis dingsta iš jos gyvenimo nieko nepaaiškinęs, palikęs tik dienoraštį. Tas dienoraštis – tai meilės laiškas, kurį jauna mama Siuzana rašė savo sūneliui Nikolui. Ji pasakoja, kaip sutiko berniuko tėvą, ko tikėjosi iš santuokos, kaip norėjo šeimos, ir apie su niekuo nepalyginamą džiaugsmą, pripildžiusį jos gyvenimą gimus vaikui. Skaitydama šį jaudinamą dokumentą Katja supranta, kad ją palikęs mylimasis yra tos jaunos šeimos vyras ir tėvas. Ji skaito toliau. Apimta baimės ir puoselėdama viltį, stengiasi suvokti, kas nutiko, ir ar ji pati galės toliau mylėti.
Jamesas Pattersonas puikiai kuria nežinios ir jaudulio nuotaiką, įtaigiai pasakoja apie jaunos šeimos džiaugsmus, kurie pasiekia sukrečiamą kulminaciją.
James Patterson


Perskaičiusi "Anos Kareninos" pirmą dalį ir pradėjusi skaityti "Traukinių žymėjimą" supratau, kad reikia šiek tiek "lengvesnės", paprastesnės knygos ir labai džiaugiuosi į rankas paėmusi šią. Labai nuoširdi, švelni istorija. Ne kartą ir ašarą teko nubraukti.. Skaitėsi labai greitai ir lengvai. 
Nenoriu būti apkaltinta feminizmu, bet sunku patikėti, kad taip jautriai ir švelniai parašė vyras, ne moteris. Taip gerai perteikė išgyvenimus, mintis, jausmus - žavu.

    " Įsivaizduok, kad gyvenimas – tai žaidimas, kuriame tu žongliruoji penkiais kamuoliukais. Tie kamuoliukai – tai darbas, šeima, sveikata, draugai ir principai. Tu neleidi nei vienam iš jų nukristi. Bet vieną gražią dieną pagaliau supranti, kad darbas – kaip guminis kamuoliukas. Jei leisi jam nukristi – jis atšoks. Kiti keturi kamuoliukai – šeima, sveikata, draugai ir principai – stikliniai. Jei leisi nukristi nors vienam iš jų, jis bus nebepataisomai sugadintas, įskeltas, o gal net ir sudaužytas."

  Romane dvi istorijos - dvi moterys, vienas vyras. Pasakojamas ne tik Siuzanos likimas (dienoraščio forma), bet ir Katjos (skaitančios dienoraštį). Abi istorijos persipina, viena kitą papildydamos. Man norėjosi daugiau smulkmenų, ilgesnės kulminacijos. Bet iš esmės tai patiko :)
  
    "Viskas keičiasi, ar ne? Į gerą arba į blogą, o gal maždaug per vidurį."

 Yra ir ekranizacija (dar nemačiau, bet prižadu pažiūrėti):



Vertinimas 8/10

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą