2014 m. spalio 6 d., pirmadienis

Marlo Donato Parmelee "Kerėpla. Mano gyvenimas su IS"


   Anotacija. Yra begalė dar neperskaitytos geros literatūros. Tačiau tikėtina, kad šia istorija praplėsite tolerancijos ir supratimo  ribas.
   Tikra, nuoširdi Marlos gyvenimo istorija apie ją pačią – linksmą puošeivą, visų pažįstamų ir draugų akivaizdoje virtusią tikra kerėpla.
  Iš Niujorko atvykusi Marla apsigyvena Londone, čia ji svajoja pradėti muzikinę karjerą. Tam kad užsidirbtų papildomų pinigų, mergina įsidarbina prabangioje drabužių parduotuvėje.
Visi planai ima žlugti, kai, vos mėnesį pagyvenusi svajonių mieste, ji pajunta sparčiai blogėjant regėjimą.
   Galvotrūkčiais lėkdama per gyvenimą ji spėja apsilankyti Paryžiuje, Majamyje, o gyvenant Londone jai diagnozuojama išsėtinė sklerozė, viena populiariausių šių laikų nervų ligų, dažniausiai pakertančių jaunus žmones.
   Nusiteikusi „na ir kas, kad sergu, vis tiek gerai atrodau“, Marla nenuleidžia rankų ir su svaiginančiom bei širdį gniaužiančiom pasekmėm įgyvendina savo svajonę.

Puslapių skaičius: 320
Leidykla: Alma littera, 2012
Perskaityta: 2014 09 21
Knyga: iš bibliotekos. 


Marlo D. Parmelee
    Ši knyga į mano rankas papuolė visiškai neatsitiktinai, deja... Pasiėmiau ją, kadangi mano geriausiai draugei ką tik nustatė šią ligą, todėl ir norėjau pažinti šį, kitokį, pasaulį. Pasaulį, kuriame daug skausmo, vilties besimaišančios su neviltimi, neteisybės ir beviltiškumo jausmo. Knyga man tikrai padėjo geriau suprasti tai ką išgyvena man artimas žmogus, kartais jau galiu net pakonsultuoti. 
   Skaitydama lyginau tai ką išgyveno Marla ir tai, ką išgyvena mano draugė, viskas tikrai gan panašu. Piktinausi Marlos požiūriu į savo sveikatą, kai pradėjo jausti pirmuosius simptomus (viskas buvo per daug pažįstama). O dar labiau piktino Londono medikų požiūris, būtent toks išlikęs ir iki šių dienų (mes eilėje laukiame jau porą mėnesių...).
   Iš tikrųjų per sunku aprašinėti (ir vertinti) toliau, nes tai jau per daug asmeniška. 
   Bet perskaityti knygą labai rekomenduoju.

Vertinimas -/-

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą