2014 m. liepos 28 d., pirmadienis

Frank Cottrell Boyce "Milijonai"


   Anotacija. “Milijonai” – knyga, pavergusi milijonų skaitytojų širdis visame pasaulyje. Ją parašęs linksmas žmogus, scenaristas Frankas Cottrellas Boyce’as, pats augina septynis vaikus, taigi žino, kas jiems įdomu. Jis nėra milijonierius ir neketina apiplėšti banko, tačiau per trumpą lėlių teatro režisieriaus padėjėjo karjerą atlyginimą gaudavo už bilietus surinktais smulkiais pinigėliais, todėl sumanė aprašyti, kiek kartais esti vargo dėl pinigų. Pagal “Milijonus” jau pastatytas filmas, jo scenarijų parašė pats autorius. “Milijonai” – pirma ir kol kas vienintelė Boyce’o knyga.
   Knygoje aprašomas vienas šansas iš milijono. Pinigai...tiesiai iš dangaus. Staiga broliai Keningemai tampa turtingi. Pasakiškai turtingi. Berniukai gali nusipirkti viską – išskyrus vieną dalyką, kurio jiems labiausiai trūksta.
Apie autorių:
Frank Cottrell Boyce yra scenaristas, “Milijonai” – pirmoji jo knyga. Frankas gyvena Liverpulyje su žmona ir septyniais vaikais. Nėra milijonierius, tačiau kai teko dirbti lėlių teatro režisieriaus asistentu, atlyginimą gaudavo pensais. Tada ir pajuto, kiek keblumų gali pridaryti pinigai.

Puslapių skaičius: 254
Leidykla: Alma littera, 2005
Perskaityta: 2014 07 26
Knyga: iš bibliotekos

Frank C. Boyce
  Ši knyga tokia vaikiška-paaugliška (ne veltui radau pradinės mokyklos bibliotekoj :) ), bet visai pravartu paskaityti ir suaugusiajam. Šiemet teko apsilankyti spektaklyje "Pogrindžio komedija", tiek knygos tiek spektaklio tema ta pati - pinigais laimės nenusipirksi, tik skyrėsi tuo, kad spektaklyje pinigais džiaugėsi suaugusieji, knygoje - vaikai. Knyga man visai patiko, o vaidinimas labai jau šiaip sau (kur ten šiaip sau - visiškai nepatiko!)...
    Visgi kaip pagrindinį ir didžiausią knygos minusą išskirčiau tai, kad per dažnai buvo pateikiami šventųjų portretai, jų gyvenimų detalės. O iš esmės tai apart to, kad buvo įdomu skaityti apie tai kaip vaikai įvairiais "slaptais" būdais stengiasi panaudoti netikėtai gautus pinigus, daugiau nelabai ką ir turiu bepasakyti :)

   "Kartais pinigai ištrūksta tau iš rankų ir krenta ant įkaitusios žemės kaip vanduo iš laistymo žarnos, smėlis juos sugeria, paskui grąžina maistu ir gėlėmis daug daug mylių aplinkui. Visos sėklelės, šaknys ir visokie padarėliai, gulėję žemėje negyvi ima ir atgyja."

Vertinimas 3+/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą