2013 m. kovo 23 d., šeštadienis

Filmas: "Pakilęs iš pelenų/Cinderella man" 2005



   Oficialiai. Filmo “Nuostabus protas” kūrėjai, “Oskarų” laureatai režisierius Ronas Howardas, aktorius Russellas Crowe, scenaristas Akiva Goldsmanas ir prodiuseris Brianas Grazeris vėl suvienijo jėgas, kad papasakotų dramatišką ir jaudinančią, tikrai įvykiais paremtą, istoriją apie paprastą vyrą, tapusį legenda.
   XX a. trečiąjį dešimtmetį Džimas Bredokas buvo daug žadantis boksininkas, tačiau po virtinės apmaudžių pralaimėjimų jam teko atsisakyti sportininko karjeros. Amerikai išgyvenant ekonominės depresijos siaubą, Džimas imasi pačių sunkiausių ir juodžiausių darbų, kad jo žmona ir vaikai nemirtų badu.
   Tačiau netgi tada, kai aplink tvyro juoda neviltis, Bredokas neišsižada savo svajonės – grįžti į ringą ir nugalėti. Ir sėkmė jam nusišypso: atsitiktinumo dėka Bredokui suteikiama galimybė stoti į kovą su gerokai už jį sunkesniu pasaulio vicečempionu. Atrodo, jog šio susirėmimo baigtis nulemta iš anksto, tačiau, didžiulei visų nuostabai, Džimas Bredokas nugali trečiame raunde.
   Kova po kovos. Kraujas, prakaitas, skausmas ir... pagaliau pergalės! Sugebėjęs grįžti į ringą šis paprastas vyras įkūnijo tūkstančių panašių į jį vargdienių viltis ir svajones. Tačiau lemtinga Džimo Bredoko kova – dar priešakyje. Herojaus laukia pats rimčiausias priešininkas – Maksas Baeris, sunkiasvoris pasaulio čempionas, kompromisų nepripažįstantis kovotojas, užmušęs ringe du savo priešininkus. Ar ryžtingajam herojui užteks jėgų ir dvasinės stiprybės nugalėti?
   Tai buvo penkiolika kovos raundų, kurių Amerika niekada nepamirš… 
Trukmė: 144 min.
Žanras: Drama, Romantinis
Šalis: USA
Režisavo: Ron Howard
Vaidina: Russell Crowe, Renée Zellweger, Paul Giamatti, Craig Bierko, Paddy Considine
 
   Jaudinanti ir įkvepianti istorija apie besąlyginę meilę šeimai, ryžtą, užsispyrimą, tikėjimą, fizinę ir dvasinę ištvermę. Džimas Bredokas ir jo šeima patyrė nemenkus išbandymus, jiems teko atlaikyti ir Didžiosios depresijos metus, kada buvo priversti gyventi skolose, bei skurde, kadangi vešėjo nedarbas, pramonės nuosmukis. Atsiradus bet kokiai galimybei šeimos galva griebdavo pirmą pasitaikiusį darbą, o kartais pamynęs išdidumą eidavo prašyti pašalpos ar finansinės paramos iš buvusių bendradarbių. Kol galų gale pasitaikė proga grįžti į ringą, o tai reiškia - uždirbti pinigų, aprūpinti šeimą. Nesvarbu, kad skrandis tuščias, kad sulaužyta ranka ar šonkaulis, Džimas negailėdamas savęs viską aukojo dėl šeimos gerovės. 
   Iš ties širdį verianti drama, ne kartą teko ir ašarą nubraukti... Žiūrėdama niekaip negalėjau atsižavėti nepriekaištinga R. Crowe ir R. Zellweger vaidyba! Dievaži tikrai puikūs aktoriai!

Vertinimas 5+/5

Šis tas iš užkulisų:
R. Crowe kovos įkarštyje
   Aktorius Russellas Crowe‘as, vaidindamas vieną garsiausių Amerikos boksininkų Džimį Bredoką, itin daug treniravosi ir, žinoma, neišvengė sužeidimų. Likus vos vienai savaitei iki dramos "Pakilęs iš pelenų" filmavimo pradžios, įnirtingai besiboksuodamas aktorius išsinarino petį. Sužeidimas pasirodė besąs rimtas, pareikalavęs operacijos ir 7 savaičių pertraukos.
   Sveikdamas R. Crowe‘as išnaudojo šį laiką treniruodamas savo kojas ir mokydamasis įvairių ringe naudojamų gudrybių. Į treniruočių salę australas grįžo praėjus vos savaitei po operacijos. Jis teigė norįs sustiprinti sužeistą petį ir pasijusti kaip profesionalus boksininkas. Filmo "Pakilęs iš pelenų" režisierius Ronas Howardas nepritarė šiai aktoriaus minčiai, tačiau, žinodamas R. Crowe‘o charakterį, susitaikė su tokia situacija. „Pasakėme Russellui, kad jis gali vėl susižeisti petį ir tam netgi nereiktų didelių pastangų. Kai jis ir toliau treniravosi, supratome, kad visiems reikia būti dar labiau atsargesniems. Todėl kol Russellas sveiko, mes gerokai patobulinome kiekvieną bokso sceną“, - pasakojo juostos Pakilęs iš pelenų kūrėjas.

R. Zellweger ir R. Crow
   Aktorė Renee Zellweger, dramoje "Pakilęs iš pelenų" suvaidinusi stipraus charakterio boksininko Džimo Bredoko žmoną Mają, stengėsi kaip galima daugiau sužinoti apie boksininko šeimą. Ji perskaitė apie 200 meilės laiškų, kuriuos Džimas parašė savo žmonai. „Man pasitaikė itin reta proga perskaityti šiuos laiškus. Jaučiausi ypatingai, galėdama pati sužinoti, kokie buvo jų santykiai ir kaip jie vystėsi. Jų meilė buvo stipri ir padėjo įveikti visas kliūtis. Tai išties įkvepianti meilės istorija“, - susižavėjimo neslėpė R. Zellweger.
    „Skaitydama laiškus, sužinojau vieną dalyką, kuris mane labai nustebino. Kad ir kaip sunkiai gyventų, Maja ir Džimas niekada to nerodė savo vaikams. Jie nuolat kartojo, kad viskas yra gerai, nors iš tiesų vos galėjo išgyventi. Sunku įsivaizduoti, kiek daug turi paaukoti dėl to, kad tavo vaikai užmigtų ramūs ir negalvotų apie tai, iš kur jiems gauti maisto ir kaip išlaikyti stogą virš galvos“, - sakė „Oskaro“ laureatė.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą