2014 m. gruodžio 30 d., antradienis

2014 m. palydint... Apžvalga.




   Na štai dar vieni metai beveik praskriejo, šį kartą dėl to labai džiaugiuosi. Pagaliau 2014-ieji skaičiuoja paskutines savo minutes! Kodėl taip džiaugiuosi? Todėl, kad šie metai man ir mano artimiesiems buvo tikrai nesėkmingi, deja. Jie atnešė daug skausmo, ligų, netekčių, permainų, žodžiu susidūriau su daugybe išbandymų. Išgyvenau. Pasimokiau, sustiprėjau. Kadangi esu iš tų žmonių, kurie net ir blogiausiomis akimirkomis moka išspausti geriausia, tad spaudžiau ir aš, labai stipriai ir susikaupus. Nieko nepadarysi, turiu įgimtą optimizmą :) kurio rasti savyje linkiu kiekvienam ;) 
  Kas liečia "knyginius metus", jie buvo ganėtinai neblogi, turint omeny, kad skaityti laiko ir noro turėjau ne per daugiausiai. Bet buvo kaip buvo.

Knygų iššūkis 2014. Deja, ir vėl neįvykdytas. Kuo galiu pasidžiaugti, kad iš šiųmetinio iššūkio perskaičiau viena knyga daugiau nei iš pernykščio - 7 (iš kurių 4 knygos nuosavos! ) :) Tobulėju :)

Labiausiai patikęs knygos viršelis - J. Žilinskas "KGB vaikai". 
 
Metų atradimas - M. Kundera įžvalgos, Jojo Moyes kūryba ir K. Sabaliauskaitės žodžių miškas. 
 
Nusivylimas - turėjau porą nusivylimų tai - Marina Stepnova "Lazario moterys" ir Paolo Giordano "Žmogaus kūnas".

 Nesusipratimas arba knyga, kurios nevertėjo skaityti - Nicolai Lilin "Sibirietiškas auklėjimas". Tiesiog nepatiko ir taškas.

Šilčiausia, mieliausia knyga - Martynas Starkus "Šilko kelias, arba 10 000 kilometrų su "Pagieža" "  gera ir smagu buvo ją skaityti.

  Labiausiai sukrėtusi - išskirčiau dvi: Lionel Shriver "Pasikalbėkime apie Keviną" ir Anonimė [Marta Hillers] "Moteris Berlyne".
 
  Geriausia - sunku išrinkti vieną, tai ir nerenku ha ha - Kristina Sabaliauskaitė "Silva rerum", Jojo Moyes "Aš prieš tave" ir Alvydas Šlepikas "Mano vardas – Marytė".
 
  Geriausia citata - "Pavydas - tai <...> pats beviltiškiausias kalėjimas pasaulyje. Kodėl? Todėl, kad į jį kalinys užsidaro pats"/ H. Murakami "Bespalvis Cukuru Tadzakis ir jo klajonių metai" ir "Atleisti pakanka vieno karto. Nekęsti turi kasdien nuo ryto iki vakaro. Turi nuolat prisiminti visas skriaudas. <...> Ne, visada galima pasirinkti."/ M. L. Stedman "Švyturys tarp dviejų vandenynų".

 Metų įvykis - išsikraustymas gyventi į Londoną.
 
   Šiemet perskaičiau 43 knygas, iš kurių 9 nuosavos. Taigi, laikiausi pažado skaityti daugiau nuosavų knygų :) O kadangi dabar jau gyvenu užsienyje tad praktiškai ir belieka savas skaityt. Aišku visos savo knygų kolekcijos, deja, negalėjau išsivežti, ir dabar dar gerklę gniaužia prisiminimas kaip buvo sunku išsirinkti, kas keliaus kartu...netilpusias į lagaminą teko palikt patikimai ir jas mylinčiai prižiūrėtojai - mamai :)
  Kažkaip nesinori kitiems metams dalint pažadų, tik žinau, kad stengsiuosi skaityti kuo dažniau ir daugiau. O kaip bus - ateitis parodys ;]
  Pabaigai noriu palinkėti tiek jums, tiek sau, kad išmoktumėm branginti tai ką turim ir, kad pamiršę gėdos ar stop jausmus išdrįstumėm tai pademonstruoti. Juk visiems taip svarbu jaustis mylimiems. Tad būkit mylimi, mylėkit, gyvenkit ir džiaukitės kiekviena diena. O daugiau ką? Žiūrim ką atneš 2015-ieji :) 
 

4 komentarai (-ų):

Justė rašė...

Miela, nuoširdi ir įdomi ataskaita! Gerų 2015-ųjų tiek knygine prasme, tiek ir gyvenimiška. ;>

Graca rašė...

Ačiū labai :)

alyvinė rašė...

Vis pastebiu iš aplinkinių žmonių, kad ne visiems 2014 buvo geri. Na taip, buvo ir gerų akimirkų, bet palyginus su ankstesniais metais iš aš dar niekad nebuvau patyrusi tiek skausmo, ilgesio, liūdesio.. Vieni sunkiausių metų,bet kaip ir tu, Simona, bandau vyti liūdnas mintis šalin ir optimistiškai tikiu, kad viskas susitvarkys ir kiti metai atneš naują, gražią ir šviesesnę ateitį. :) Linkiu tau stiprybės, meilės knygoms ir mokėjimo pastebėti laimę mažuose dalykuose! Ačiū už visus įrašus, su malonumu juos skaitau, esi pavyzdys man. :) !

Graca rašė...

Taip, išlikim ir toliau optimistėm bei gyvenkim pagal visiems gerai žinomą posakį - "kas mūsų nepražudo - padaro stipresniais" :)
Ačiū už gerus ir nuoširdžius žodžius :) linkiu ir tau geresnių, prasmingesnių metų, bei gero laiko tikrų draugų ir gerų knygų draugijoje ;]]
P.s. aš ir mėgstu paskaityti tavo įrašus, kurių norėtųsi daugiau ir daugiau ;D kaip ir anksčiau minėjau - patiko tavo idėja knygas fotografuoti pačiai, deja vis neprisiruošiu ir pati pradėti jas įamžinti. Na gal naujais metais pavyks surengti nors vieną fotosesiją ;}

Rašyti komentarą