2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

Tess Gerritsen "Nusidėjėlė"


   Anotacija. Ankstyvą žvarbų gruodžio rytą, drengiant tirštai šlapdribai, teismo medicinos ekspertė Mora Ailz vyksta į nusikaltimo vietą moterų vienuolyne. Akivaizdu, kad žmogus, uždaro vienuolyno koplyčioje nužudęs jaunutę vienuolę ir sunkiai sužalojęs pagyvenusią – tikras pamišėlis: kam užkliuvo taikios, nuo pasaulio atsiskyrusios seserys? Bylos tyrimui patekus į aklavietę, detektyvų dėmesys nukrypsta į vyresnę vienuolę, kurios gyvybę stengiasi išgelbėti medikai. Jei pavyktų ją išplėšti iš mirties nagų, ji taptų pagrindine dar vieno, kur kas baisesnio, nusikaltimo liudytoja.

[Knyga] visiškai prikaustanti – negalėsite paleisti iš rankų.
Mo Hayder

[Gerritsen] vaizduotė jai leidžia sukurti tokias tamsias ir bauginančias žmogaus elgesio gelmes, jog Edgaras Allanas Poe ir H. P. Lovecraftas atrodo labai atsargūs.
Chicago Tribune

Dar vienas užkariaujantis šiurpus trileris jos nepaprastai populiarių knygų sąraše.
Booklist

  
   Ar yra bent viena prasta knyga, kurią būtų parašiusi ši autorė (ar bent jau per vidurį)? Ne. Bent jau aš tokios neradau ir tikiuosi niekada nerasiu. 
Tess Gerritsen
  T. Gerritsen knygos man patinka ne tiek savo nepaprastai įtemptomis veiksmo gijomis, skaitytoją raidžių labirintu vedančiomis į tikslą, kiek besiskleidžiančiais Džeinės ir Moros asmeniniais gyvenimais su jų sėkmėmis ir nesėkmėmis. Emocijos tokios tikros, taip puikiai aprašytos, kad pati viską išgyvenu, lyg tai aš būčiau tikroji knygos veikėja. Ši Autorė mane žavi, knygose parodydama gyvenimo ir mirties kontrastą ir kokie jie yra neatsiejami vienas nuo kito.
   Pradėjusi skaityti "Nusidėjėlę" supratau, kad ją man reikėjo skaityti prieš "Dvynes", kadangi dabar gavosi šiek tiek žvilgsnis į praeitį, į priešistorę, jau žinant kuo baigsis Ricoli ir Gabrielio santykiai. Bet tai tik smulkmena, tikrai nesugadinusi skaitymo malonumo. 
   Dabar jau geriau pažinus Morą ir Džeinę iškėliau sau klausimą - kuri man patinka labiau? Atsakymo neradau. Kiekviena man patinka savaip, o būdamos - dirbdamos šalia  jos sudaro tobulą visumą.
   Apibendrinant knygą noriu pasakyti, kad čia, kaip ir daugelyje autorės knygų, rasite šiurpią žmogžudystę, daug detalių, vedančių į priežastį, veiksmo neatsiejamo nuo įtampos, ir žinoma visą jausmų paletę. Gero skaitymo!

Vertinimas 5/5 

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą