2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

Tess Gerritsen "Mefisto klubas"


Anotacija.  

Ar žiūrint kam nors į akis tikrai galima pamatyti blogį?


     Kalėdos atneša į Bostoną ne džiaugsmą, o siaubą. Jų išvakarėse Bostono teismo medicinos ekspertė Mora Ailz ir detektyvė Džeinė Ricoli iškviečiamos į aplūžusį namą, kuriame buvo žiauriai nužudyta moteris. Ant sienos veidrodiniu būdu krauju lotyniškai užrašyta: Aš nusidėjau.
   Antras moters kūnas randamas ant Biken Hilo kalvos, prie pat "Mefisto klubo" vadovo namų. Tai slapta draugija, savo gyvenimą paskyrusi blogiui tyrinėti. Ant durų vėl išbraižyti senoviniai simboliai.
  Su tokiu šiurpinančiu siaubu Bostono policijos departamentui dar neteko susidurti. Ir vienintelis Moros Ailz kelias jį įveikti – kreiptis į žmones, kurie sakosi nusimaną apie patį šėtoną.


Tess Gerritsen
   Ši knyga persunkta simbolizmu, religijos istorija, fanatizmu (net sakyčiau, jog satanizmu). Ji man pasirodė panaši į kelias skaitytas Dan Brown'o knygas, kur pagrindinė tema religinių simbolių tyrinėjimas, prasmių ieškojimai, bet tai nėra blogai, kaip tik labai informatyvu ir įdomu. Knygoje aprašyti bent man iki šiol negirdėti faktai, ištraukti iš tikrai senų ir laiko nugludintų šaltinių.
   Žinoma netrūko čia ir įtampos, nerimo, vietomis net buvo gan baugu. Šįkart nuo pat pradžių daugmaž aišku, kas yra žudikas, o pagrindinis veiksmas sukasi apie jo paieškas ir motyvo paaiškinimą.
   Dar kartelį supratau, jog turiu priklausomybę T. Gerritsen knygoms - pradėjus negaliu sustoti, o pabaigusi noriu DAR (iš bibliotekos jau parsinešiau porą neskaitytų :) )

      Vertinimas 5/5
   

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą