2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Jodi Picoult "Tobulas paveikslas"



   Anotacija. Didelio populiarumo visame pasaulyje sulaukusio romano „Mano sesers globėjas" („Alma litera", 2006) autorė Jodi Picoult kritikų ir skaitytojų labiausiai vertinama už sugebėjimą subtiliai atskleisti sudėtingus žmogaus jausmus, žmonių tarpusavio santykius. „Tobulame paveiksle" autorė analizuoja santuokos subtilybes ir nuo aplinkinių kruopščiai slepiamas tamsiąsias jos puses. Šis romanas - tai išmintingai ir subtiliai atskleista psichologinė drama.
   Atrodė, jie turi viską. Žymi antropologė Kesė Baret ir vienas geriausių Holivudo aktorių, moterų numylėtinis Aleksas Riversas susitinka filmavimo aikštelėje Afrikoje. Jie dalijasi vaikystės istorijomis, kelia šampano taures už ateitį ir per vestuves Tanzanijoje paskelbia pasauliui mylintys vienas kitą. Tačiau grįžus į Kaliforniją tobulos santuokos paveikslas ima keistis. Kesė ir Aleksas įsisuka į nuo visų slepiamą skausmo, neigimo ir pažadų ratą, supamą prabangaus spindesio...
   Plėšoma baimės ir to, ką ji laiko meile, Kesė turi atsakyti į klausimus, su kuriais niekada nemanė susidursianti: gal viską mesti ir išeiti? bet gal turėtų likti? tik kaip?   

   Na va pagaliau sugrįžau iš visų savo atostogų :) ir jau galutinai. Tikiuosi. Po tokios pertraukos net sunku surasti žodžius aprašyti perskaitytas knygas, bet pasistengsiu.
Jodi Picoult
   "Tobulas paveikslas" - tai knyga apie tobulą santuoką, bent jau tokią mato visas aplinkinis pasaulis. Rodosi ko dar gali reikėti - išvaizdus ir šlovės lepinamas vyras, daili ir visur bei visada vyrą palaikanti, ištikima ir atsidavusi žmona - kas gali būti geriau? Jodi Picoult nuleidžia šydą demonstruojantį tobulą santuoką ir parodo, jog ne visada viskas būna taip kaip atrodo.
   Knygoje dabartis pinasi su praeitimi po truputį atskleisdami Kesės, Alekso ir Vilo gyvenimus - kas jie kažkada buvo ir kuo bei kaip tapo tuo kas yra dabar.
  Nors knyga ir lengvo turinio, tačiau išties nebloga. Visgi man pritrūko kažkokio "cinkelio", kurio deja įvardinti nepajėgiu. 

Vertinimas 3+/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą