2014 m. birželio 8 d., sekmadienis

Guillaume Musso "O paskui..."


   Anotacija. Būdamas aštuonerių, Natanas įžengė į šviesų tunelį, vedantį mirties link: nerdamas į ežerą gelbėti mergaitės, pats ėmė skęsti, jo širdis sustojo, ištiko klinikinė mirtis. Tačiau per stebuklą berniuką pavyko grąžinti į gyvųjų pasaulį.
   Po dvidešimties metų Natanas tapo vienu geriausių Niujorko advokatų, o atsitikimą ežere visiškai pamiršo. Jis netgi vedė ežere išgelbėtą mergaitę Melorę, dabar taip mylimą moterį, kuri jį paliko, bet kurios jis be galo ilgisi... Tačiau Natanas nežino, kad grįžusieji iš anapus nebėra tokie patys, kokie buvo prieš ten patekdami. Šiandien, kai jis yra garsus ir kai taip sekasi, jam bus lemta sužinoti, kodėl tąkart grįžo.
  Ar jis vis dar toks pat žmogus kaip visi?
  Meilės ir įtempto laukimo istorija, kelionė į nežinomybę perskaitoma vienu atokvėpiu, verčiant puslapį po puslapio, nekantriai laukiant tęsinio.
   G. Musso romane persipina emocijos ir paslaptis, ieškant atsakymo į vieną svarbiausių kiekvienam žmogui klausimų: kodėl mes čia esame?
Puslapių skaičius: 286
Leidykla: Alma littera, 2007
Perskaityta: 2014 06 01
Knyga: iš bibliotekos.

   Galiu pasakyti tik tiek, kad ši knyga mažiausiai patiko iš visų skaitytų G. Musso knygų. Perskaičiau aš ją gan greitai, nes autoriaus kalba labai sklandi ir aiški, tačiau pati istorija manęs neįtikino, neužkabino. Nors knygoje ir nagrinėjama rimta - gyvenimo ir jo pabaigos tema, bet pats pateikimas pasirodė kiek per daug "holivudiškas". O ir kulminacija nenustebino, nes visą laiką nujaučiau, kad daug maž ir bus toks finalas.
   Šis romanas - lengvas ir neįpareigojantis savaitgalio skaitinys, perskaitai ir numeti į šalį be jokių apmąstymų.

Vertinimas 2/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą