2012 m. lapkričio 30 d., penktadienis

Tess Gerritsen "Chirurgas"


   Oficialiai. Šiandien atras jos kūną. Aš žinau, kaip tai atsitiks. Galiu gana ryškiai nupiešti visą įvykių seką...
   Bostone laisvėje siautėja žudikas, kurio taikinys – vienišos moterys. Kai detektyvas Tomas Muras ir jo partnerė Džeinė Ricoli pradeda tyrimą, jie sužino pritrenkiantį faktą. Su šiomis žmogžudystėmis tampriai susijusi Katerina Kordel, graži medikė su paslaptinga praeitimi. Prieš du metus ją siaubingai išžagino ir kėsinosi nužudyti, tačiau ji nušovė savo užpuoliką. Dabar į ją nusitaiko šis naujasis žudikas, kuris, atrodo, žino visą jos praeitį, jos darbą Piligrimų medicinos centre ir kur ji gyvena. Tas vyras, kurį ji manė nužudžiusi, regis, vėl jos tyko, ir šį kartą jis tiksliai žino, kur ją rasti..
    Apie autorę. Tess Gerritsen – kinų-amerikiečių kilmės rašytoja ir gydytoja, žinoma kaip įtempto siužeto bestselerių autorė.
   Tess Gerritsen gimė 1953 liepos 12 d. kinų emigrantų šeimoje, San Diege, Kalifornijoje. Vaikystėje svajojo apie rašytojos karjerą, tačiau šeimos spaudžiama pasirinko medicinos studijas Stanfordo universitete, kurį baigė 1975 m. įgydama antropologės specialybę. Tęsti medicinos studijas išvyko į Kalifornijos universitetą San Fransiske. Šiame universitete 1979 m. gavo daktaro laipsnį ir įsidarbino Honolulu ligoninėje.
    Būdama motinystės atostogose, parašė apysaką Honolulu žurnalui, kuris organizavo literatūros konkursą. Jos parašyta istorija „On Choosing the Right Crack Seed“ užėmė pirmą vietą ir T. Gerritsen gavo 500 dolerių prizą.

  Pirmi rašytojos kūriniai buvo romantiški trileriai, kurie nebuvo išleisti ir, kaip pati rašytoja teigė, buvo tik „praktikos romanai“. 1996 m. T. Gerritsen išleido savo pirmąjį medicininį trilerį, pavadintą „Derlius“ ("Harvest"). Šį kūrinį įkvėpė į pensiją išėjęs detektyvas. Jis papasakojo, kad jauni vaikai grobiami Maskvos gatvėse ir siunčiami į užsienį kaip organų donorai. "Derlius" buvo T.Gerritsen pirmas romanas išleistas kietu viršeliu, tai buvo jos debiutas. New York Times bestselerių sąraše "Derlius" užėmė 13 vietą.
Tess Gerritsen
    Autorė savo kūryboje sėkmingai pritaikė asmeninę gydytojos darbo ligoninės priimamajame patirtį. Tačiau jos interesai aprėpia ne vien medicinos sritį. Studijuodama antropologiją Stenfordo universitete, paskutiniame kurse ji katalogavo šimtmečių senumo žmonių palaikus, o dabar nuolat keliauja po pasaulį ir žavisi senosiomis kultūromis. 
  Knyga jau daug kartų išgirta ir tebegiriama ją perskaičiusiųjų, neatsiliksiu ir aš :) man irgi labai patiko! 
     Į knygą įsitraukiau nuo pat pradžių. Nors nebuvo nei šlykštu, nei baisu nuo aprašomų scenų, greičiau kaip tik - įdomu, jos labiau įtraukė į knygos veiksmą, puikiai perteikė atmosferą.
   Kažkuo chirurgas man buvo panašus į Dexterį (savo apmąstymais, ritualais, kraujo "jūromis"), nors esu mačiusi tik serialą - knygų serijos neskaičiau.

   "Pats intymiausias jausmas, kuriuo dalijasi du žmonės, yra ne meilė, ne aistra, o skausmas."
    Gaila, kad taip ir likau nesužinojusi kodėl atsirado toks žmogus kaip chirurgas, rodos ir vaikystė laiminga, ir jokių nukrypimų, bet še kad nori - šaltakraujiškai skerdžia moteris be jokio sąžinės graužimo... hmmm...

Vertinimas 5/5

1 komentarai (-ų):

Rasa rašė...

Sveika, tavo tinklaraštį užtag'inau ;) http://sukurkgyvenima.blogspot.com/2012/12/blogger-tag-2012.html

Rašyti komentarą