2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Sarah Winman "Kai dievas buvo triušis"


   Oficialiai. Tai aprėpiantis keturis dešimtmečius – nuo 1968-ųjų iki dabarties – pasakojimas apie neįprastą šeimą, kurios gyvenimo posūkiai ir stebina, ir glumina, ir kelia šypseną. Pasakojimas apie vaikystę ir brendimą, nekaltybės praradimą, keistus poelgius, šeimyninius ryšius, draugystes ir nepaprastos meilės formas. Galų gale – tai pasakojimas apie neišardomą ryšį tarp brolio ir sesers, tiltą tarp vaikystės ir suaugusiųjų pasaulio. 
 Kartais linksma, verčianti garsiai juoktis, kartais širdį veriamai skaudi, knyga kupina nepakartojimų ir spalvingų personažų, tokių originalių, įtikinamai atspindėtų, kad jūs visiškai įsitrauksite į jų pasaulį.
Atsiliepimai:
* Easy Living
Istorija apie brolį ir seserį, draugystes, paslaptis ir meilę, papasakota su liūdesiu ir humoru.
* Mary Clair
Tikrai pagauna skaitant.
* Glamour

Panašiai kaip Davidas Nichollsas savo knygoje „Viena diena“ seka du žmones per visą jų gyvenimą, šioji itin netikėtai brėžia šeimos istoriją per keturis dešimtmečius.
* Red Magazine
Kerinti.
* Good Housekeeping
Reta rasti romaną, kurį nuo 60-o puslapio galėtum rekomenduoti savo draugams, šeimai ir kolegoms, bet „Kai dievas buvo triušis“ yra kaip tik tokia knyga... juokinga (trikdomai – viešajame transporte), be galo teisinga ir dreskianti širdį... Tikrai puiki knyga, kurioje gali užsimiršti; būkite pasirengę įkyrėti visiems aplinkui, pasakodami, kad jiems tiesiog būtina ją perskaityti.
Sarah Winman

    Patiko. Knyga kitokia, įdomi, šmaikšti, jautri. 
  Čia net skaudūs ir sudėtingi dalykai perteikiami taip paprastai, natūraliai, kad net nesusimąstai apie tikrąjį jų siaubą (pedofilija, asocialumas, smurtas, nelaiminga meilė, terorizmas ir t.t.). 
  Romane galima rasti ir istorijos pėdsakų t.y. kas vyko pasaulyje, aprašomu laikotarpiu, kaip tie įvykiai įtakojo knygos veikėjų gyvenimus.

   "Prisiminimai, kad ir kokie menki ar nenuoseklūs - tai puslapiai, apibūdinantys mus."
 
  Labai patiko autorės pasirinktas rašymo stilius. Daug alegorijos, humoro gaidelių, užuominų, kurias pats skaitytojas turi išsiaiškinti. 
    Knyga labai savita, "užkabinanti", rekomenduoju.

Vetinimas 5/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą