2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Tess Gerritsen "Dvynės"


Oficialiai. Daktarė Mora Ailz ant teismo medicinos ekspertų stalo vieną dieną išvysta moterį, iki intymiausių detalių panašią į save. Dar labiau sukrečia faktas, kad jųdviejų gimimo data ir kraujo grupė yra vienodos, o DNR tyrimas patvirtina, kad paslaptingoji antrininkė yra jos dvynė sesuo.

Šios mįslingos žmogžudystės tyrimas padeda atskleisti kitų, vis šiurpesnių nusikaltimų virtinę ir driekiasi į praeitį. O siekdama išsiaiškinti painią tiesą apie save ir tapdama šios niūrios istorijos dalyve, Mora pirmiausiai privalo susirasti savo tikrąją motiną, kurios niekada nepažinojo.

Deja, realybė ir ta tiesa yra daug žiauresnė, nei ji norėtų ar galėtų pripažinti.
Kas pagaliau iš tiesų yra daktarė Mora Ailz? 
Tess Gerritsen




   Knyga "Dvynės" - mano pirmoji pažintis su šia autore, jos kūryba, ir perskaičiusi drąsiai galiu tvirtinti, kad noriu tęsti pažintį :) 
   Aprašoma istorija labai intriguojanti, kaustanti dėmesį, perteikiama intelektualiai ir jausmingai. Skaitant tenka nemažai spėlioti, įtarti, bet niekad nebūti tikra dėl tikrojo kaltininko (-ų). Įtarinėjau vos ne kiekvieną aprašomą asmenį, buvo sudėtinga įspėti, kas slypi už nusikaltimų virtinės. O labiausiai domino kokie motyvai skatino taip elgtis.
   Knygoje yra viskas - tema, detalės, atomazga, kulminacija, daug netikėtumų. Labai patiko! Ryt trauksiu į biblioteką ieškoti daugiau šios autorės knygų :)

Vertinimas 5/5

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą