2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis

Suzanne Collins "Bado žaidynės"


Anotacija.
LAIMĖJIMAS ATNEŠ ŠLOVĘ IR TURTĄ.
PRALAIMĖJIMAS MIRTĮ.
BADO ŽAIDYNĖS PASIDEDA...

   Ar įmanoma išgyventi laukinėje gamtoje, kai varžovai stengiasi tave nugalabyti?
   Ant kadaise buvusių Šiaurės Amerikos valstijų griuvėsių įkurta Panemo valstybė, sudaryta iš dvylikos apygardų. Šalį griežtai ir negailestingai valdo Sostinė, ji verčia apygardas paklusti, kasmet reikalauja atsiųsti po vieną vaikiną ir merginą dalyvauti Bado žaidynėse, žiauriame realybės šou, kuriame kaunamasi iki mirties.
   Šešiolikmetė Ketnė Everdin pasiryžta tapti paaukotąja vietoj savo dvylikametės sesutės Primos. Mergina yra užgrūdinta gyvenimo, nes po tėvo mirties jai teko išmaitinti šeimą. Ketnė - tikra kovotoja, sumani, apdairi, puiki šaulė. Šios savybės leidžia jai siekti pergalės Bado žaidynėse. Tačiau jai teks rinktis tarp noro išgyventi ir žmogiškumo, tarp pergalės ir meilės.

   Garsi rašytoja Suzanne Collins „Bado žaidynėse" sulydo veiksmą ir mintį, meilę, neapykantą ir išdavystę.
   Knyga sulaukė nepaprasto populiarumo (ji išversta į 32 kalbas), apdovanota daugybe premijų, pagal ją kuriamas filmas.

Atsiliepimai:

Suzanne Collins
"Bado žaidynės" yra smarki, aštri, kupina veiksmo ir nuolatinės įtampos istorija... Skaičiau neatsitraukdamas."
Stephen King

"Knyga mane taip įtraukė, kad nešiausi ją prie pietų stalo ir laikiau ant kelių, kad galėčiau toliau skaityti. Istorija manęs nepaleido, net baigusi skaityti kelias naktis gulėjau lovoje be miego ir galvojau... "Bado žaidynės" yra nepaprasta knyga."
Stephenie Meyer


   Nedaugžodžiausiu, S. Meyer ir S. King atsiliepimai taiklūs ir puikiai nusako knygos skaitytojui sukeliamą efektą - įtampą, o kartais net žvėrišką siaubą. Man irgi patiko, labai. 
   Knyga įtraukė ir nepaleido net naktimis, kurių metu sapnuodavau kaip pati lakstau po mišką, karstausi po medžius, kovoju dėl išlikimo ir t. t.  Tai knyga ne tik pažadinanti visus išlikimo instinktus, bet ir padedanti organizmui gaminti milžiniškas adrenalino porcijas :)
   Išties baisu net pagalvoti jei tektų gyventi tokioje šaly kaip Panemas, kurio politikos tikrai nepavadinsi demokratiška... 
   Nekantrauju čiupti skaityti tęsinį.

Vertinimas 5+/5 

2 komentarai (-ų):

Rasa rašė...

Buvau skeptiškai nusiteikusi dėl šios knygos, bet perskaitytas aprašymas labai vilioja ją perskaityti :) ačiū

Graca rašė...

Manau tikrai verta perskaityti ;) aišku nereikia tikėtis minčių "perliukų", tačiau siužetas ir įtampa viską atperka šimteriopai :)

Jei/kai perskaitysit labai norėčiau, kad pasidalintumėt savo nuomone :]

Rašyti komentarą